ZIUA UNIRII: La Slatina, aproximativ 6.000 de oameni au cântat în cor "Deşteaptă-te române". Primarul interimar: "Am bătut recordul naţional"

Autorităţile din Slatina spun că au bătut recordul naţional joi, de ziua Unirii Principatelor, când au organizat cel mai mare cor care a intonat imnul naţional, pe esplanada din centrul oraşului, unde aproximativ 6.000 de oameni au cântat simultan "Deşteaptă-te române".

358 afișări
Imaginea articolului ZIUA UNIRII: La Slatina, aproximativ 6.000 de oameni au cântat în cor "Deşteaptă-te române". Primarul interimar: "Am bătut recordul naţional"

ZIUA UNIRII: La Slatina, aproximativ 6.000 de oameni au cântat în cor "Deşteaptă-te române". Primarul interimar: "Am bătut recordul naţional" (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Slatina, în total au fost împărţite de Ziua Unirii Principatelor 4.747 de certificate de participare la acest cor.

Autorităţile locale spun însă că numărul celor prezenţi pe esplanada din centrul oraşului a fost mult mai mare şi că foarte multe persoane care au ajuns la eveniment nu au primit certificatele.

"Eu cred că au venit peste 6000 de persoane. Noi nu am tipărit atâtea certificate pentru că ne aşteptam să vină cel mult 3.500 de oameni. Am bătut recordul naţional", a declarat Minel Prina, primarul interimar al Slatinei.

La ora 11.00, toţi oamenii prezenţi în centrul oraşului au intonat "Deşteaptă-te române".

"Mă bucur că am putut cânta în acest cor, chiar dacă nu am voce foarte bună. De Ziua Unirii chiar am fost mându că putem fi uniţi pentru un obiectiv ca acesta şi sper ca Slatina să iasă în evidenţă astăzi", a declarat Alin Mateuţ, unul dintre participanţi.

La finalul evenimentului, oamenii au fost serviţi cu sarmale cu mămăligă şi cu vin fiert, fiind distribuite aproximativ 1.500 de porţii de mâncare.

În anul 2006, tot în 24 ianuarie, Slatina a intrat în Cartea Recordurilor după ce în centrul oraşului a fost formată cea mai mare horă din lume, în care s-au prins 13.820 de participanţi. De asemenea, la Slatina a fost preparată în toamna anului trecut cea mai mare ciorbă de praz din ţară, iar în 1 decembrie a fost arborat unul dintre cele mai mari steaguri din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici