14 de la debutul lui Răzvan Raţ la echipa naţională de fotbal

Sâmbătă, 13 februarie, se împlinesc 14 ani de la debutul în echipa naţională a României pentru actualul căpitan al primei reprezentative, Răzvan Raţ, anunţă site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

181 afișări
Imaginea articolului 14 de la debutul lui Răzvan Raţ la echipa naţională de fotbal

14 de la debutul lui Răzvan Raţ la echipa naţională de fotbal (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Pe 13 februarie 2002, pe Stade de France, fundaşul stânga român debuta pentru echipa naţională într-un amical cu Franţa, primul adversar al tricolorilor la EURO 2016.

"E un moment pe care nu ai cum să îl uiţi, ţinând cont de împrejurări. Ţin minte emoţiile convocării, faptul că nu credeam că voi fi titular. Abia în dimineaţa jocului am aflat. M-a chemat domnul Iordănescu în holul hotelului, m-a luat deoparte şi mi-a dat vestea. Franţa avea jucători extraordinari, eu veneam de la tineret, cu emoţii, şi nu am fost prea dezinvolt în ceea ce am realizat pe teren. De aceea am şi fost înlocuit la pauză", a declarat Răzvan Raţ, în cadrul unui interviu acordat pentru Federaţia Română de Fotbal.

În acest moment, Raţ, legitimat la echipa spaniolă de primă ligă Rayo Vallecano, se recuperează după o operaţie la umărul drept. "Recuperarea după operaţie merge bine, sunt în grafic, ca să spun aşa. Estimările spun că ar trebui să reintru în circuit undeva la sfârşitul lunii martie.", a precizat Raţ pentru sursa citată.

108 meciuri şi două goluri are Răzvan Raţ în prima reprezentativă a României. E pe locul al patrulea privind prezenţele în toate timpurile, după Dorinel Munteanu (134), Gică Hagi (125), Gică Popescu (115) şi la egalitate cu Ladislau Boloni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici