15 jucătoare ameninţă că vor părăsi naţionala de fotbal a Spaniei dacă antrenorul nu va fi demis

Cincisprezece jucătoare din echipa naţională feminină de fotbal a Spaniei au ameninţat că vor renunţa să-şi reprezinte ţara la nivel internaţional dacă antrenorul lor, Jorge Vilda, nu va fi demis, a anunţat joi Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF), citată de Reuters.

520 afișări
Imaginea articolului 15 jucătoare ameninţă că vor părăsi naţionala de fotbal a Spaniei dacă antrenorul nu va fi demis

Captură El Pais/Twitter

Presa spaniolă a relatat că luna trecută echipa feminină a Spaniei a fost în haos, jucătoarele fiind în pragul unei revolte dacă federaţia nu-l va elibera pe Vilda din funcţie.

"RFEF poate confirma că, pe parcursul zilei de astăzi (joi, 22 septembrie, n.r.), am primit 15 e-mailuri de la 15 jucătoare ale echipei feminine de fotbal de seniori... în care acestea afirmă că situaţia actuală le afectează 'semnificativ' starea emoţională şi sănătatea şi că, 'atâta timp cât nu se revine asupra situaţiei', demisionează din echipa naţională spaniolă", a precizat Federaţia spaniolă de fotbal într-un comunicat.

"RFEF nu le va permite jucătorilor să pună în discuţie continuitatea selecţionerului naţional şi a staff-ului său tehnic, deoarece luarea acestor decizii nu intră în atribuţiile lor", se mai spune în comunicat.

RFEF a precizat că refuzul de a onora o convocare la o echipă naţională este clasificat drept „o infracţiune foarte gravă şi poate atrage sancţiuni de doi şi cinci ani de descalificare".

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, jucătoarele sunt nemulţumite de gestionarea accidentărilor, de atmosfera din vestiar, de selecţia echipei lui Vilda şi de antrenamentele acestuia.

RFEF, care nu a dezvăluit identitatea celor 15 jucători, a declarat că îl susţine pe deplin pe antrenor şi că jucătorii vor reveni la echipă doar dacă „îşi recunosc greşeala şi îşi cer scuze".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici