2.100 de ciclişti au participat la cea de-a doua ediţie a L’Étape Romania by Tour de France

A doua ediţie L’Étape România by Tour de France a adunat la start 2.100 de ciclişti şi a fost sold out cu două săptămâni înainte de eveniment. Conform organizatorilor, toţi cei prezenţi în Piaţa Constituţiei au trăit experienţa de top oferită de brandul Tour de France.

193 afișări
Imaginea articolului 2.100 de ciclişti au participat la cea de-a doua ediţie a L’Étape Romania by Tour de France

2.100 de ciclişti au participat la cea de-a doua ediţie a L’Étape Romania by Tour de France

L’Étape by Tour de France reprezintă o competiţie destinată amatorilor şi cicliştilor cu experienţă, din ţară sau de peste hotare, care vor să pedaleze pe bicicletă de şosea sau mountain bike.

Evenimentul a oferit trei curse destinate tuturor abilităţilor: City Adventure – 14 km, unde s-au putut înscrie şi copii de peste 8 ani, The Ride - 42 km şi The Race - 85 km. Din cei 2.100 de concurenţi ce au luat statul duminică , 430 au fost înscrişi la cursa de 14 km, în timp ce celelalte două curse mai competitive, The Ride de 42 km şi The Race de 85 km, au provocat peste 1670 ciclişti să se alinieze pentru a porni pe străzile Bucureştiului fără trafic.

L’Étape Romania a atras anul acesta în capitală ciclişti din 14 ţări, cei mai numeroşi fiind veniţi din Bulgaria.

Peste 200 de copii au luat startul la cursa City Adventure, iar veteranul evenimentul a fost în vârstă de 78 ani.

În Race Village a fost amenajat, cu ajutorul A.S.O., organizatorii internaţionali ai evenimentului, Muzeul Tour de France. Cei prezenţi au putut descoperi proiecţii dedicate istoriei Turului Franţei şi cicliştilor de top, dar şi exponate simbolice care fac Turul Franţei atât de special.

Celebrul tricou galben, ce revine primilor sosiţi la masculin/feminin în cursa The Race de 85 km, conform tradiţiei L’Étape, a fost câştigat în acest an de Viktoriia Bondarenko şi de Patrick Pola, campionii ediţiei.

Tricoul verde, care revine cicliştilor cu cel mai bun timp la masculin/feminin pe secţiunea de sprint (300m), a fost câştigat de Viktoriia Bondarenko, care a parcurs distanţa în 23.2 secunde şi Cristian Calaidgioglu, care a înregistrat un timp de 20.5 secunde.

Tricoul alb destnat celor mai rapizi tineri cu vârste între 15-18 ani, la masculin/feminin, pentru cursa The Race, a fost adjudecat de Alexandru Dinculescu.

Câştigătorii invitaţiilor L’Étape du Tour 2024 sunt: Viktoriia Bondarenko, Corina Loredana Gulei, Anca Popescu, Patrick Pola, Matteo Paci, Alex Ciocan.

În cadrul evenimentului a fost implementată campania „Bucuria ciclismului, ÎMPREUNĂ!”, un proiect CSR de integrare socială a cicliştilor cu dizabilităţi. Campania „Bucuria ciclismului, ÎMPREUNĂ!” a asigurat sportivilor cu dizabilităţi şansa de a participa gratuit la cursă, de a se integra în comunitatea sportivilor amatori, de a se bucura de atmosfera de festival a evenimentului şi de a oferi un exemplu de curaj, ambiţie şi dorinţă de viaţă tuturor celor prezenţi sau care vor fi informaţi în legatură cu evenimentul şi campania CSR.

Sub deviza Recycling, organizatorii şi partenerii aceestuia au oferit concurenţilor şi spectatorilor posibilitatea de a colecta separat deşeurile reciclabile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici