65 de ani de la înfiinţarea clubului Dinamo: Radu Stroe i-a felicitat pe sportivii "alb-roşii"

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a felicitat, marţi, pe angajaţii şi sportivii Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la înfiinţarea grupării "alb-roşii", se arată într-un comunicat al ministerului.

249 afișări
Imaginea articolului 65 de ani de la înfiinţarea clubului Dinamo: Radu Stroe i-a felicitat pe sportivii "alb-roşii"

Radu Stroe (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Ziua Clubului Dinamo nu este numai un prilej de sărbătoare pentru dinamovişti, 14 mai este o zi dedicată gloriei şi performanţei sportive. Aniversăm astăzi, 65 de ani de onoare şi mândrie. Onoarea de a reuşi să înălţaţi tricolorul deasupra tuturor şi mândria celor peste 6.000 de medalii şi 2.600 de recorduri obţinute la olimpiade, campionate mondiale, europene sau naţionale. Cum istoria clubului Dinamo a fost scrisă de oameni şi performanţele lor de excepţie, ţin să le mulţumesc public astăzi tuturor antrenorilor, managerilor şi sportivilor dinamovişti care ne-au adus momente de bucurie şi fericire", se arată în mesajul transmis de Radu Stroe.

De-a lungul timpului, sportivii CS Dinamo Bucureşti au obţinut 122 de medalii la Jocurile Olimpice, 902 medalii la Campionate Mondiale, 1.010 medalii la Campionate Europene, 3.754 de medalii la Campionate Balcanice, 196 de medalii la Jocuri Mondiale Universitare.

În palmaresul Clubului Dinamo se mai află nouă locuri I (trei la volei masculin, unul la handbal, unul la rugby, trei la scrimă , unul la tenis), cinci locuri doi(scrimă), un loc III (scrimă) obţinute în Cupa Campionilor Europeni şi un loc I (volei masculin) în Cupa Cupelor.

Sportivii dinamovişti au mai obţinut cinci recorduri olimpice, patru recorduri mondiale, 2.644 recorduri naţionale şi 11.440 titluri de campioni naţionali.

Ceremonia de aniversarea a celor 65 de ani de activitate ai clubului sportiv va avea loc la 30 mai, când va fi inaugurată şi Sala Polivalentă din cadrul Parcului Sportiv Dinamo Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici