A murit un campion naţional de box al Rapidului

Primul campion naţional de box al Rapidului după Revoluţie, medalie de aur în 1990 la categoria 67 de kg, a murit. Sandu Stoian a murit la 56 de ani.

1026 afișări
Imaginea articolului A murit un campion naţional de box al Rapidului

Sursa foto: Facebook

Alexandru Gheorghe Stoian, născut în 1968, a murit pe 30 ianuarie, conform unui anunţ postat de Club Sportiv Rapid Bucureşti.

Sandu Stoian, cum îl cunoştea lumea boxului, reprezintă o parte din istoria Rapidului. A fost primul campion naţional de box al Rapidului după Revoluţie, medalie de aur în 1990 la categoria 67 de kg.

În 1993 a încheiat naţionalele pe locul 3, iar în 1991 a cucerit medalia de argint la Centura de Aur.

I-a avut antrenori pe maeştrii Gabriel Pometcu şi Puiu Anton. Locuia în Mogoşoaia, unde înfiinţase un club de box.

„Pentru Sandu Stoian, boxul a însemnat totul. Prin mâinile sale au trecut numeroşi copii şi tineri care şi-au făurit o carieră în box. Unul dintre cele mai emoţionante mesaje postate după dispariţia lui Sandu Stoian îi aparţine doamnei Roxana Cristina Chihai: <Omul acesta a luat de pe stradă, la propriu, copii din comunitate, lipsiţi de posibilităţi materiale şi, poate, de o direcţie dată de familie. I-a băgat în sala de sport amenajată în curtea lui şi le-a demonstrat că valorează aur. I-a învăţat să ţină capul sus. Talentul, susţinut de disciplină, muncă şi perseverenţa antrenorului a făcut din ei campioni naţionali. Clubul lui mic a ţinut piept marilor cluburi cărora a reuşit să le "fure" multe medalii. În dimineaţa aceasta am aflat că inima mentorului atâtor copii şi tineri din Mogoşoaia a încetat să mai bată şi am rămas fără cuvinte. Respect şi preţuire, mare OM! Odihneşte-te în pace!>”, a postat clubul.

Sandu Stoian va fi înmormântat sâmbătă la prânz în cimitirul vechi din Mogoşoaia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici