A murit un legendar preşedinte de club din România. Mac Popescu a fost şi un mare arhitect

Liga Profesionistă de Fotbal anunţă dispariţia unuia dintre cei mai reprezentativi conducători de club din istoria României: Mac Popescu, rector al Facultăţii de Arhitectură şi conducător al echipei de fotbal Sportul Studenţesc.

921 afișări
Imaginea articolului A murit un legendar preşedinte de club din România. Mac Popescu a fost şi un mare arhitect

Mac Popescu, în mijloc FOTO: Facebook Ultras Sportul Studenţesc

„S-a stins din viaţă profesorul universitar doctor Emil Barbu "Mac" Popescu, unul dintre marii arhitecţi pe care i-a dat România!

Profesorul Emil Barbu Popescu s-a născut în ziua de 15 septembrie 1938 şi a absolvit în anul 1970 Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" din Bucureşti, în cadrul căruia a ocupat, succesiv, funcţiile de asistent, şef de lucrări, conferenţiar şi profesor, decan (1996), prorector (1998), rector (2000) şi preşedinte (2000-2012).

A realizat peste 80 de proiecte de construcţii!

Mai mult decât atât, marele şi distinsul profesor a fost fondatorul celebrului Club A, oază de libertate artistică a tineretului universitar, în anul 1969!

Însă marea pasiune şi întreaga sa energie creatoare s-a numit, pentru marele profesor, Clubul de Fotbal Sportul Studenţesc,  al cărui preşedinte a fost timp de 30 ani!

De numele şi de priceperea sa, de arta sa de a construi oameni şi conştiinţe, cariere şi punţi între oameni, se leagă toate marile performanţe ale "alb-negrilor", inclusiv titlul de vicecampioni din 1986.

Un caracter desăvârşit, un poet al construcţiilor durabile,  "Mac" Popescu a fost PROFESORUL prin EXCELENŢĂ!

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

LIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL TRANSMITE SINCERE CONDOLEANŢE FAMILIEI ATÂT DE GREU ÎNCERCATE!”, scrie lpf.ro.

Postare pe contul de Facebook Ultras Sportul Studenţesc:

”Emil Barbu Mac Popescu (1938-2024)

Pentru oricine păşea în biroul său din Universitatea de Arhitectură era clar cine este Mac Popescu şi care sunt pasiunile sale:
- tablouri şi fotografii cu familia;
- materiale de la Club A;
- ⁠cărţi şi planuri de arhitectură, si..
- ⁠Sportul Studenţesc.

Peste tot steaguri, fulare, fanioane şi fotografii de la meciuri din anii ‘70, ‘80 şi ‘90, cupe, medalii şi diplome câştigate de-a lungul anilor de echipa căreia i-a dedicat o mare parte din viaţa sa.
Domnul prof. univ. dr. arh. Emil Barbu Popescu, cunoscut de apropiaţi ca fiind simplu “MAC”, nu s-a împăcat niciodată cu dispariţia echipei de fotbal SPORTUL STUDENŢESC, pe care a iubit-o atât de mult.
Motto-ul său “Sa lăsăm deoparte inerţia care nu ne caracterizează” l-a făcut să se alăture iniţiativei Asociaţiei Suporterilor SPORTUL STUDENŢESC Bucureşti de a readuce la viaţă echipa sa de suflet, devenind “Preşedinte de onoare al Asociaţiei”.
Ne exprimăm regretul profund faţă de dispariţia unei personalităţi de marcă a României, nu numai în domeniul ştiinţific al arhitecturii ci şi în domeniul managementului sportiv.
De asemenea, ne exprimăm speranţa ca visul său de revenire în iarba a echipei de fotbal Sportul Studenţesc să devină realitate chiar în anul trecerii sale în nemurire.
Fie ca Dumnezeu să mângâie inimile familiei îndoliate!
Asociaţia Suporterilor Sportul Studenţesc Bucureşti
10 Ianuarie 2024”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici