AC Milan, victorie la limită în sfertul de finală cu Napoli. Calificarea se joacă pe Stadio Maradona

AC Milan va avea un avantaj fragil în manşa secundă a sferturilor de finală din Liga Campionilor cu Napoli, după ce a obţinut miercuri o victorie la limită, 1-0 pe San Siro, a doua victorie în faţa rivalilor din Serie A în această lună.

187 afișări
Imaginea articolului AC Milan, victorie la limită în sfertul de finală cu Napoli. Calificarea se joacă pe Stadio Maradona

AC Milan, victorie la limită în sfertul de finală cu Napoli. Calificarea se joacă pe Stadio Maradona

Ismael Bennacer a marcat unicul gol al meciului împotriva cursului jocului în prima repriză, portarul milanezilor, Mike Maignan, fiind declarat omul meciului, în urma unei prestaţii cu care a păstrat neatinsă poarta gazdelor. Napoli a fost afectată pe final de cartonaşul roşu arătat lui Andre-Frank Zambo Anguissa, în minutul 74, când echipa se afla într-un moment bun de joc şi căuta egalarea.

În speranţa de a răzbuna o înfrângere surprinzătoare cu 4-0 încasată de la Milan cu doar 10 zile mai devreme, Napoli a fost aproape de un start perfect în primul minut. O centrare greşită a lui Anguissa de pe partea dreaptă nu a fost tratată cu atenţie de defensiva milaneză, balonul ajungând la Khvicha Kvaratskhelia al cărui şut a fost blocat pe linia porţii. Mario Rui a trimis apoi peste poartă mingea respinsă.

Maignan s-a evidenţiat din nou respingând peste poartă un şut violent al lui Anguissa, reuşind mai apoi o paradă şi mai spectaculoasă la şutul în forţă al lui Piotr Zielinski.

În ciuda cursului jocului, Rafael Leao a prefaţat deschiderea scorului cu o primă ratare, la capătul unei acţiuni personale.

Singurul gol al meciului a venit după un contraatac rapid, pe traseul Brahim Diaz – Leao – Bennacer, ultimul marcând cu un şut din prima, pe colţul scurt, în minutul 40.

Milan a mai avut două ocazii în minutele suplimentare de joc, însă Sandro Tonali nu a fost suficient de insistent în careu, în timp ce Simon Kjaer a trimis o lovitură de cap năpraznică ce a lovit zgomotos bara transversală.

Napoli a avut din nou primele ocazii la începutul reprizei secunde, dar Maignan s-a evidenţiat iar, mai ales la lovitura de cap a lui Eljif Elmas, pe care a respins-o în bară.

S-a încheiat 1-0, în condiţiile în care napoletanii au jucat în 10 oameni finalul de meci, Anguissa fiind avertizat de două ori cu galben în mai puţin de patru minute, al doilea fiind o intervenţie stângace şi probabil evitabilă asupra lui Theo Hernandez.

Cu un avantaj minim, Milan joacă returul marţea viitoare, pe Stadio Maradona, în faţa unor suporteri napoletani care se pregătesc de câştigarea Scudetto de către favoriţii lor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici