Acces interzis pe stadionul Giuleşti pentru un grup de 20 de fani vasluieni

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru, a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că unui grup de 20 de suporteri ai formaţiei FC Vaslui i s-a interzis accesul în incinta stadionului "Giuleşti - Valentin Stănescu", la partida cu Rapid, deoarece nu avea actele de identitate.

66 afișări
Imaginea articolului Acces interzis pe stadionul Giuleşti pentru un grup de 20 de fani vasluieni

Acces interzis pe stadionul Giuleşti pentru un grup de 20 de fani ai formaţiei SC Vaslui (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Echipa FC Vaslui a avut o galerie formatã din aproximativ 70 de suporteri, dar în urma controalelor efectuate de reprezentanţii Jandarmeriei s-a constatat că 20 dintre aceştia nu aveau asupra lor buletine de identitate, aşa cum prevede legea, astfel că nu li s-a permis accesul în incinta stadionului, la partida cu Rapid. Aceştia au fost urcaţi în maşinile Jandarmeriei şi conduşi spre ieşirea din oraş", a spus Militaru.

Reprezentantul Jandarmeriei a afirmat că legea prevede ca deplasarea suporterilor în mod organizat în afara localităţii se face pe baza unui tabel nominal şi a buletinelor de identitate.

Un incident similar s-a produs la partida Dinamo - Universitatea Craiova, scor 1-0, din cadrul etapei a VI-a a Ligii I, când reprezentanţii Jandarmeriei au oprit, la ieşirea de pe autostrada Bucureşti-Piteşti, microbuzele cu care se deplasau suporterii formaţiei oaspete. Suporterii respectivi nu aveau bilet de intrare la meci, iar conducerea clubului Universitatea Craiova trimisese anterior un fax grupării Dinamo Bucureşti, prin care anunţa că nu va organiza deplasarea fanilor proprii la meciul dintre cele două echipe. În urma acţiunii Jandarmeriei, mai mulţi şoferi de microbuze au fost amendaţi pentru că au transportat mai multe persoane decât prevede legea, iar suporterii nu au fost lăsaţi să-şi continue deplasarea spre stadionul Dinamo, pentru a se preveni eventualele incidente cu fanii echipei Dinamo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici