Acord de cooperare între UEFA şi FIFPro

UEFA şi Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Fotbaliştilor Profesionişti (FIFPro) au semnat, joi, la Bruxelles, un acord de cooperare, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Acord de cooperare între UEFA şi FIFPro

Acord de cooperare între UEFA şi FIFPro

"Jucătorii sunt principalii actori din fotbal şi trebuie să îi protejăm, să îi ascultăm şi să îi integrăm. Acordul va permite aceste lucruri. Este un prim pas decisiv către integrarea tuturor familiilor fotbalului în procesul de decizii al UEFA", a declarat preşedintele forului european, Michel Platini.

FIFPro consideră că acordul cu UEFA este unul istoric. "UEFA şi FIFPro se recunosc reciproc şi hotărăsc să întărească dialogul şi cooperarea dintre ele în privinţa aspectelor din fotbalul de astăzi", se arată într-un comunicat al FIFPro.

UEFA şi FIFPro se angajează prin acest acord "în favoarea echilibrului între legislaţiile naţionale şi internaţionale, mai ales în ceea ce priveşte dreptul muncii" şi să ţină cont de caracteristicile specifice ale fotbalului, de exemplu autonomia organelor de conducere din acest sport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici