Acţiuni ilegale la un club de handbal din Franţa. Jucătoarele, obligate să facă teste de sarcină

  • Un club de handbal din Franţa le-a făcut jucătoarelor test de sarcină fără permisiunea lor
  • Acţiunea este ilegală şi reprezintă o încălcare a vieţii private a jucătoarelor
  • Federaţia Franceză de Handbal nu a dezvăluit numele clubului
828 afișări
Imaginea articolului Acţiuni ilegale la un club de handbal din Franţa. Jucătoarele, obligate să facă teste de sarcină

Sursa: Profimedia Images

Liga Feminină de Handbal a contactat clubul incriminat că a făcut teste de sarcină jucătoarelor fără consimţământul lor şi aşteaptă o explicaţie.

Deşi Federaţia Franceză de Handbal nu a dezvăluit numele clubului, potrivit presei din Franţa se pare că este vorba de echipa Nantes.

„Ca parte a evaluării biologice efectuate înainte de începerea sezonului, analizele nivelului hormonal Beta HCG pentru descoperirea sarcinilor ar fi fost prescrise de către medicul clubului fără permisiunea jucătoarelor. Acest control este ilegal şi nu doar încalcă viaţa privată a jucătoarelor, ci şi compromite intimitatea acestora”, scrie în comunicatul Federaţiei Franceze de Handbal.

La echipa Nantes evoluează şi Alexandrina Barbosa, fostă jucătoare la Rulmentul Braşov şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar şi Camille Ayglon, fostă jucătoare la CSM Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici