ActiveWatch va sesiza UEFA cu privire la comportamentul lui Mihai Stoica

Agenţia de Monitorizare a Presei ActiveWatch a anunţat, marţi, printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, că va sesiza UEFA cu privire la comportamentul managerului general al FC Steaua, Mihai Stoica, care, împreună cu doi bodyguarzi, a agresat o echipă a ProTV în Macedonia.

191 afișări
Imaginea articolului ActiveWatch va sesiza UEFA cu privire la comportamentul lui Mihai Stoica

Mihai Stoica (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

"ActiveWatch va sesiza UEFA cu privire la comportamentul banditesc al reprezentanţilor Steaua şi cere solidaritate din partea colegilor de breaslă ai jurnaliştilor agresaţi şi intimidaţi de oficialii Steaua. De asemenea, ActiveWatch face încă un apel la conducerea clubului Steaua să respecte blazonul clubului pe care îl reprezintă, printr-un comportament civilizat şi deschis în relaţia cu presa, mai ales că majoritatea veniturilor clubului provin din drepturile de televizare", se arată în comunicatul citat.

Totodată, ActiveWatch condamnă public comportamentul "huliganic în relaţia cu presa al lui Mihai (Meme) Stoica, managerul clubului de fotbal Steaua, precum şi al ofiţerului de presă al echipei, Cătălin Făinişi, şi al unor bodyguarzi ai acestora".

Potrivit ActiveWatch incidentul din Macedonia se înscrie într-o lungă serie de intimidări, hărţuiri, jigniri şi agresiuni ale oficialilor clubului Steaua faţă de reprezentanţii presei, cărora le este împiedicat adeseori şi accesul la acţiunile echipei. "De cele mai multe ori, aceste abuzuri au venit ca reacţie la modul (critic) în care jurnaliştii au relatat despre comportamentul celor care conduc clubul", se precizează în comunicat.

ActiveWatch Agenţia de Monitorizare a Presei este o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public.

Luni după-amiază, la Skopje, reporterii ProSport şi ProTV au fost agresaţi de bodyguarzii care însoţesc lotul Stelei şi de managerul Mihai Stoica, la antrenamentul oficial al formaţiei antrenate de Laurenţiu Reghecampf, înainte de returul cu Vardar din Liga Campionilor. Stoica şi unul dintre agenţi i-au smuls din mâini telefonul mobil jurnalistei ProTV Alexandra Tănăsescu şi au şters imagini de pe acesta. Stoica le-a cerut jurnaliştilor să părăsească arena şi a proferat injurii la adresa lor.

Alexandra Tănăsescu a primit îngrijiri medicale la spital şi i-a fost eliberat un certificat medico-legal. În urma agresiunii la care a fost supusă de oamenii de ordine de la stadion, mâna Alexandrei a fost bandajată de către medici.

Reprezentaţi ai poliţiei au ajuns în jurul orei 00.00, ora locală, la hotelul în care este cazată delegaţia Stelei, pentru a-l identifica pe agresor. Stoica şi-a recunoscut faptele, însă a refuzat iniţial să meargă la poliţie. În momentul în care poliţia l-a invitat la secţie, managerul Stelei a început să strige că este cetăţean european, iar reprezentanţii legii să se prezinte cu mandat, scrie www.prosport.ro.

În cele din urmă, Stoica a acceptat să meargă la secţia de poliţie, dar acolo managerul Stelei a negat însă că ar fi avut gărzi de corp. Oficialul Stelei a declarat în faţa autorităţilor că cei doi care au agresat-o pe Alexandra Tănăsescu nu sunt gărzile sale de corp şi că nu sunt cazaţi în hotelul Stelei.

Mihai Stoica, a pledat vinovat, marţi, în faţa judecătorului din Skopje şi a fost amendat cu 25.000 de denari, aproximativ 400 de euro, urmând să suporte şi cheltuielile de judecată, după ce a agresat o echipă ProTV în Macedonia.

În scurt timp urmează să fie audiată şi reporterul Pro TV, Alexandra Tănăsescu, agresată de Mihai Stoica şi de unul dintre bodyguarzii care însoţesc lotul Stelei. Poliţia nu l-a putut identifica după imagini pe bodyguardul care a agresat-o pe jurnalistă.

"Gata, s-a terminat! Gata! Staţi degeaba aici, gata, s-a terminat!", a spus Stoica la ieşirea din tribunal.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost audiat la poliţia din Skopje şi în noaptea de luni spre marţi, după ce i-a înjurat pe reporterii ProSport şi ProTV şi a agresat-o pe jurnalista Alexandra Tănăsescu.

Steaua întâlneşte, marţi, de la ora 21.45, la Skopje, pe Vardar, în manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor, meci transmis în direct de Pro TV. În tur, Steaua s-a impus cu scorul de 3-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici