Ada Moldovan, golgheterul Ligii Naţionale de handbal feminin

Handbalista Ada Moldovan, de la HC Dunărea Brăila, a câştigat Trofeul "Simona Arghir Sandu", care se decernează golgheterului Ligii Naţionale de handbal, sportiva reuşind să marcheze 244 de goluri în cele 26 de partide ale campionatului feminin.

153 afișări
Imaginea articolului Ada Moldovan, golgheterul Ligii Naţionale de handbal feminin

Ada Moldovan, golgheterul Ligii Naţionale de handbal feminin (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Centrul echipei brăilene, care este şi componentă a naţionalei României, a fost urmată în clasament de Adriana Holhoş (HC Zalău), cu 200 de goluri, Melinda Geiger (HCM Ştiinţa Baia Mare), cu 196 de goluri, Carmen Cartaş (CSM Cetate Deva), cu 178 de goluri, Ionela Goran (HCM Buzău), cu 176 de goluri, Ionela Stanca (Oltchim Râmnicu Vâlcea), cu 169 de goluri, Simona Vintilă ("U" Jolidon Cluj), cu 167 de goluri, Roxana Cherăscu (Rulmentul Braşov), cu 155 de goluri, Mihaela Tivadar (HCM Roman), cu 145 de goluri, şi Jenofi Katalin (Dunărea Brăila), cu 144 de goluri.

Liga Naţională feminină s-a încheiat miercuri, echipele de pe primele cinci locuri, care vor evolua în cupele europene fiind următoarele: Oltchim Râmnicu Vâlcea - campioană (grupele Ligii Campionilor), "U" Jolidon Cluj - locul doi (turneul al doilea preliminar al Ligii Campionilor), Tomis Constanţa - locul 3 (Cupa Cupelor), HC Zalău - locul 4 şi Dunărea Brăila - locul 5 (ambele în Cupa EHF).

În eşalonul secund au retrogradat Rapid Bucureşti (locul 13) şi Ştiinţa Bacău (locul 14).

În Liga Naţională 2010-2011 au promovat CSM Bucureşti şi SCM Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici