Adrian Mutu, interzis la Jocurile Olimpice de la Tokyo? Reacţia Ambasadei Japoniei la Bucureşti

  • Antrenorul nu va face parte din delegaţia oficială a României în Japonia.
  • Mutu şi-ar fi dorit să fie la JO: dacă nu pe bancă, măcar în tribună.
  • Ce spune Ambasada Japoniei în România, într-un răspuns pentru Mediafax.
33063 afișări
Imaginea articolului Adrian Mutu, interzis la Jocurile Olimpice de la Tokyo? Reacţia Ambasadei Japoniei la Bucureşti

Adrian Mutu, interzis la Jocurile Olimpice de la Tokyo? Reacţia Ambasadei Japoniei la Bucureşti

Adrian Mutu, 42 de ani, a renunţat la conducerea naţionalei de fotbal-tineret a României, semnând pentru nou-promovata FC U Craiova 1948 şi refuzându-şi astfel bucuria de a participa cu reprezentativa Under-23 la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, competiţie programată în intervalul 23 iulie-8 augus 2021.

Mirel Rădoi, selecţionerul primei reprezentative şi cel care calificat a doua naţională a României la JO, va fi cel care îi va conduce pe tricolori. Rădoi şi l-a dorit pe Mutu în staff-ul său pentru competiţia din Japonia.

Ideea l-a încântat pe Adrian Mutu, care susţinea că nu va sta pe bancă, alături de Mirel Rădoi, cel care a obţinut această calificare istorică la Jocurile Olimpice, prima după 56 de ani, ci va lua loc în tribune.

"Mirel merită să fie la Tokyo. Eu voi fi acolo, probabil în tribună, asta depinde de Mirel. Nu mă văd cu un rol neapărat, el a obţinut această calificare. El merge cu o naţională U23 acolo. O să fiu în tribună alături de domnul Stoichiţă, probabil, să-l susţinem. Dacă Mirel consideră că are nevoie de mine, sunt la dispoziţie, fără niciun fel de problemă. Dar cred că voi fi în tribună", spunea Mutu.

Doar că COSR nu va risca să-l includă pe Mutu în delegaţia oficială a României, pentru a nu avea probleme la îmbarcarea spre Japonia. Conform Constituţiei din Japonia, persoanele care au fost depistate dopate şi care vin în ţară în calitate oficială, n-au voie să mai intre în Japonia şi nu primesc viză.

Mutu a rămas cu o astfel de pată pe CV-ul său, după perioada Chelsea, fiind depistat ca şi consumator de cocaină, după un control comandat de managerul lui de atunci, portughezul Jose Mourinho. Se întâmpla în octombrie 2004.

Mutu nu este un caz singular. Nici Diego Armando Maradona n-a fost primit în Japonia. La Cupa Mondială din 2002, Maradona n-a primit viză de Japonia, tot din cauza problemelor legate de dopaj. De altfel, la acea vreme, El Pibe D’Oro a avut şi o reacţie în acest sens. ”Nu am omorât pe nimeni şi îi respect pe japonezi. Nu le voi trimite bombe nucleare. Este un paradox: dacă japonezii sunt aşa de susceptibili, va fi mai bine pentru jucătorii SUA, care nu trebuie să intre pe teritoriul lor”, a spus Maradona, atunci.

Mediafax a contactat Ambasada Japoniei la Bucureşti. A primit, prompt, un răspuns diplomatic, dar şi tăcerea lasă loc de interpretări:
”Vă informăm că ne abţinem de la orice comentarii în legătură cu procedurile şi alte detalii privind intrarea in Japonia pentru orice cazuri particulare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici