Aeronava TAROM care îi va duce pe sportivii români la Jocurile Olimpice poartă numele Nadia Comăneci

  • Aeronava cu numele „Nadia Comăneci” îi va duce pe sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris.
  • Compania TAROM a semnat un acord de utilizare a numelui.
  • Procedura reprezintă o premieră pentru România.
1038 afișări
Imaginea articolului Aeronava TAROM care îi va duce pe sportivii români la Jocurile Olimpice poartă numele Nadia Comăneci

Aeronava TAROM care îi va duce pe sportivii români la Jocurile Olimpice poartă numele Nadia Comăneci

Compania TAROM anunţă că „a semnat, joi, acordul de utilizare a numelui Nadiei Comăneci pentru denumirea unei aeronave B737-800 din flota companiei aeriene”. Astfel, aeronava va purta numele marii gimnaste române, deţinătoarea celor cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, în 1976 şi în 1980, şi a recordului pentru prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la Montreal, în 1976.

„Mă bucur să fac parte din acest proiect prin care pot fi alături de sportivii noştri şi de români. Doresc succes delegaţiei României la Jocurile Olimpice. Istoria se scrie mai departe!”, a declarat Nadia Comăneci.

Aceasta este prima aeronavă din flota TAROM care va primi numele unui sportiv. Marea sportivă a acordat gratuit statului român dreptul de utilizare a numelui său pentru industria transportului din România. Aeronava „Nadia Comăneci” va deservi, în continuare, clienţii companiei TAROM.

„TAROM este un partener istoric al sportivilor români care au reprezentat şi reprezintă ţara noastră la Jocurile Olimpice. Faptul că sportivii români, participanţi la Olimpiadă, vor zbura către Paris la bordul aeronavei ce poartă numele Nadiei Comăneci, care a scris istorie la Montreal, în 1976, şi a devenit cea mai galonată sportivă româncă din toate timpurile, este un simbol al parteneriatului pe care TAROM l-a încheiat, de-a lungul anilor, cu tot ceea ce înseamnă perseverenţă şi performanţă”, a declarat Costin Iordache, directorul general al TAROM.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici