Aeroporturile sud-africane, pregătite în proporţie de 90% pentru CM-2010

Cele 10 aeroporturi sud-africane sunt pregătite în proporţie de 90% pentru primirea oaspeţilor care vor sosi în vederea turneului final al Cupei Mondiale din 2010, a anunţat, marţi, Compania aeroporturilor sud-africane.

13 afișări
Imaginea articolului Aeroporturile sud-africane, pregătite în proporţie de 90% pentru CM-2010

Aeroporturile sud-africane, pregătite în proporţie de 90% pentru CM-2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem pregătiţi în proporţie de 90%, iar majoritatea lucrărilor din aeroporturi vor fi încheiate la sfârşitul lunii martie. La aeroportul OR Tambo din Johannesburg, toată infrastructura este pusă la punct, iar la Cape Town mai este de lucru la terminalul de sosiri şi la parcare. Noul aeroport de la Durban, King Shaka, se va deschide la 1 mai, atunci când vom putea spune că totul este pregătit", a declarat Chris Hlekane, un responsabil din aeroportul OR Tambo.

Modernizarea infrastructurii aeroportuare în Africa de Sud, începută în anul 2006, a costat 17 miliarde de ranzi (1,6 miliarde de euro). Aerogările vor putea primi, în timpul turneului final al Cupei Mondiale, 450.000 de vizitatori.

În cel mai mare aeroport, OR Tambo, "aşteptăm să atingem capacitatea maximă de 60.000 de pasageri zilnic", a mai precizat Hlekane.

Aeroportul din Johannesburg mai trebuie îmbunătăţit în ceea ce priveşte transportul, practic inexistent. Numărul de autobuze şi de taxiuri va fi mărit, pentru a ridica transportul la pretenţiile găzduirii unei Cupe Mondiale de fotbal.

Compania aeroporturilor sud-africane mai prevede cursuri de limbi străine (spaniolă, franceză, germană şi italiană) pentru personal şi exerciţii de simulare efectuate până la startul turneului final, programat în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici