AG Extraordinară pentru demiterea preşedintelui FR de Patinaj a fost anulată

Adunarea Generală Extraordinară a FR de Patinaj întrunită, luni, la sediul MTS, şi în care trebuia să se voteze demiterea sau menţinerea preşedintelui Adrian Ciobanu, a fost anulată din cauza nerespectării unor decizii ale Consiliului Federal, care interziceau dreptul de vot al unor cluburi afiliate provizoriu.

343 afișări
Imaginea articolului AG Extraordinară pentru demiterea preşedintelui FR de Patinaj a fost anulată

AG Extraordinară pentru demiterea preşedintelui FR de Patinaj a fost anulată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şedinţa a început cu o alocuţiune a directorului general adjunct al Direcţiei Generale pentru Sport din cadrul MTS, Mihai Căpăţână, care a reiterat faptul că Federaţia Română de Patinaj nu mai primeşte finanţare de la minister din cauza unui audit, care a relevat mai multe ilegalităţi.

"Federaţia Română de Patinaj se află într-o situaţie delicată, are finanţarea suspendată din decembrie 2012. Măsura s-a datorat neregulilor constatate în activitatea financiară a FR de Patinaj. Raportul de activitate se află în cercetarea organelor competente. Preşedintele Federaţiei Române de Patinaj nu a organizat o adunare generală extraordinară, deşi o treime dintre cluburi au solicitat asta încă din august 2012, în urma căreia să se discute dacă Adrian Ciobanu să fie sau nu demis. De asemenea, Consiliul Federal nu s-a mai întrunit din iunie 2012, deşi statutul prevede ca el să se întrunească de minimum opt ori într-un an", a spus Căpăţână.

Când s-a dorit să se treacă la votarea propriu-zisă a demiterii preşedintelui FR de Patinaj, mai multe cluburi nu au fost de acord ca trei asociaţii sportive, afiliate temporar la acest for, să aibă drept de vot. Unul dintre cluburile afiliate provizoriu la forul de specialitate, ACS Tâmpa 2004, era reprezentat de soţul vicepreşedintelui federaţiei, Mihaela Dascălu, Florin Florea Ghile, însă acesta nu avea drept de vot.

De menţionat că CSM Braşov se află în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului. Mihai Căpăţână a intervenit şi a spus că este în regulă ca aceste cluburi să voteze, deoarece au participat la cel puţin o competiţie în ultimii doi ani, însă mai multe cluburi au anunţat că nu sunt de acord cu acest lucru, deoarece ele trebuie să fie afiliate cu cel puţin doi ani calendaristici în urmă şi nu cu două sezoane competiţionale.

După aproximativ trei ore de parlamentări, Adrian Ciobanu a luat decizia de suspendare a adunării, urmând ca în decurs de maximum 30 de zile calendaristice să convoace o nouă şedinţă.

Adrian Ciobanu a declarat, la finalul AG Extraordinare, că va contesta raportul de audit. "Mihaela Dascălu (n.r. vicepreşedintele FR de Patinaj) a venit cu nişte documente false, a instigat pe toată lumea, a destabilizat nu numai patinajul, ci şi întreg sportul, deoarece această Mihaela Dascălu este director al unui club al ANST-ului. Am băgat-o pe această individă în faţă, iar ea împroaşcă cu noroi în nişte somităţi ale sportului. S-a făcut un audit la comandă, trunchiat, mincinos, iar pentru asta îi acţionez în judecată", a adăugat Ciobanu.

Preşedintele FR de Patinaj o precizat că doreşte să demisioneze din funcţia pe care o deţine, însă o va face numai după ce va vedea ce decid cluburile afiliate. "Am crescut-o de la 14 ani, am dus-o de mână la şcoală că fugea de la meditaţii. De ce nu spune că am bătut-o când fugea de la meditaţii că doream să se facă profesoară? Am bătut-o părinteşte, am făcut-o profesoară, am făcut-o vicecampioană mondială şi ăsta e respectul. Înaintea alegerilor din 2010 am întrebat-o dacă vrea să candideze şi a zis că nu e cazul, dar ştiţi de ce nu a fost cazul? Pentru că în momentul în care a candidat la funcţia de preşedinte a luat opt voturi şi a trebuit să mă duc în sală peste toată lumea ca să întrunească numărul de voturi pentru a fi vicepreşedinte. Vreau să demisionez, dar vreau să văd întâi de ce acest domn Căpăţână face legea la patinaj. A făcut-o de nu ştiu câţi ani încoace şi o să o facă şi acum cu această familie Dascălu-Florea. Să le luăm puţin, ce a făcut acest Florea la Braşov cu hocheiul, cu tenisul cu Cupa Davis, Campionatul Mondial de Popice şi câte bube are în cap, dar e clar pentru toată lumea de la minister că Dascălu trebuie să fie preşedinte la patinaj, iar Florea director la CSM Braşov. Este o ambiţie la nivel de Consiliu Federal. Eu întâi trebuie să mă războiesc cu oamenii şi apoi văd ce să fac", a completat Ciobanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici