Agenţia Rusă Antidoping suspendă testările pe fondul pandemiei de coronavirus

Agenţia Rusă Antidoping (RUSADA) suspendă toate testele timp de 10 zile, ca răspuns la măsurile implementate de guvern pentru combaterea coronavirusului. Hotărârea vine după ce preşedintele Vladimir Putin le-a spus ruşilor, cu excepţia celor care lucrează în sectoarele esenţiale, să rămână acasă săptămâna viitoare.

115 afișări
Imaginea articolului Agenţia Rusă Antidoping suspendă testările pe fondul pandemiei de coronavirus

Sursa foto: Profimedia

Directorul adjunct al RUSADA, Margarita Pahnotskaya, a declarat pentru The Associated Press că suspendarea testării acoperă o perioadă mai lungă din cauza riscului de îndepărtare a personalului departe de casă.

Testele s-au oprit vineri şi se vor relua pe 6 aprilie. Pakhnotskaya a mai spus că Agenţia Mondială Antidoping a fost notificată. „Am studiat toate consecinţele şi am fost de acord că trebuie să urmăm ordinul”, a spus ea.

La începutul acestei luni, World Athletics a declarat că maxim 10 sportivi ruşi şi sportivi de teren vor avea voie să concureze la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce federaţia ţării a admis încălcări multiple ale codului antidoping al sportului.

De atunci, Jocurile, care urmau să aibă loc în această vară, au fost amânate până în 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici