AISS: Steaua merge într-o direcţie bună, sperăm să dureze acest proiect

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti, Marius Nicolau, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că organizaţia pe care o reprezintă salută schimbările din cadrul FC Steaua pentru noul sezon şi speră ca acest proiect să fie unul pe termen lung.

29 afișări
Imaginea articolului AISS: Steaua merge într-o direcţie bună, sperăm să dureze acest proiect

AISS: Steaua merge într-o direcţie bună, sperăm să dureze acest proiect (Imagine: Bogdan Dinca/Mediafax Foto)

"Clubul merge într-o direcţie bună, sunt schimbări în bine. Există acum o apropiere faţă de suporterii stelişti. Mare parte din solicitările noastre din sezonul trecut se regăsesc acum în activitatea clubului, cum sunt revenirea fostelor glorii steliste sau diminuarea discursului patronului. Sperăm să fie un proiect pe termen lung, experienţele din trecut ne-au dovedit că nu a fost aşa, s-au oprit la un moment dat aceste schimbări, dar sperăm să dureze acest proiect", a spus Marius Nicolau.

Marius Nicolau crede că Steaua va fi susţinută de suporteri la primul meci de pe teren propriu, duminică, în compania grupării Universitatea Craiova. "Cred că s-a văzut că echipa a fost susţinută la Alba-Iulia, este normal ca suporterii să fie apropiaţi de echipă în aceste momente. Cred că aşa va fi şi la primul meci de pe teren propriu, susţinerea echipei va reveni pe primul plan în timp ce contestarea patronului va fi undeva în plan secund. Schimbările de la Steaua reprezintă şi o victorie a suporterilor", a mai spus el.

Purtătorul de cuvânt al AISS a menţionat că organizaţia pe care o reprezintă nu are deocamdată motive de nemulţumire la adresa conducătorilor stelişti în acest sezon. "Noi ne vom spune punctul de vedere de câte ori acţiunile conducătorilor nu vor fi şi în interesul suporterilor. Deocamdată, nu avem motive să o facem, lucrurile merg spre o situaţie de normalitate", a concluzionat Marius Nicolau.

Noul manager general al FC Steaua, Victor Piţurcă, a avut o întâlnire, la sfârşitul lunii iunie, cu reprezentanţi ai galeriilor de la Peluza Nord şi Sud. Printre măsurile adoptate de Piţurcă la Steaua se numără revenirea unor foste glorii steliste în funcţii de conducere a clubului sau în calitate de antrenori la centrul de copii şi juniori. De asemenea, de când Victor Piţurcă ocupă funcţia de manager general, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a anunţat că nu va mai interveni în problemele tehnice ale echipei iar discursul său nu va mai conţine critici la adresa jucătorilor sau antrenorilor stelişti. O altă noutate pentru noul sezon este reprezentată de îndepărtarea gardurilor suplimentare de la Tribuna I şi a II-a a Stadionului Steaua, montate în ediţia precedentă.

Aproape întreg sezonul trecut, fanii stelişti nu şi-au susţinut propria echipă, ei având un conflict deschis cu conducerea clubului Steaua. Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost contestat la fiecare meci de pe teren propriu, fanii stelişti fiind nemulţumiţi de modul în care acesta conduce clubul şi de cum tratează fostele glorii ale echipei. Suporterii au cerut la fiecare meci plecarea lui Becali de la conducerea Stelei, considerând că finanţatorul şi-a bătut joc de simbolurile clubului.

În replică, patronul Gigi Becali a decis să interzică accesul fanilor contestatari pe stadionul din Bulevardul Ghencea, începând de la meciul cu Fenerbahce din Liga Europa, care a avut loc în luna octombrie 2009, măsură ce s-a soldat cu o prezenţă foarte mică a spectatorilor la partidele de pe teren propriu.

La mijlocul lunii februarie 2010, patronul FC Steaua, Gigi Becali, a ajuns la un acord cu reprezentanţii grupului de fani contestatari de la Peluza Nord, pentru ca aceştia să-şi reducă protestele sau să o facă în mod civilizat. Însă grupul de suporteri de la Peluza Sud nu s-a raliat acestui acord, iar Becali le-a interzis din nou accesul pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici