Al treilea Scudetto din istoria Napoli, Spalletti în lacrimi: dedic victoria fratelui meu mort

Primul Scudetto din cariera lui Luciano Spalletti în Italia s-a lăsat cu un amestec de emoţii. „Este pentru tine, Napoli”, a strigat Spalletti, dedicând victoria oraşului, după ce a adus Scudetto înapoi la Napoli după 33 de ani.

501 afișări
Imaginea articolului Al treilea Scudetto din istoria Napoli, Spalletti în lacrimi: dedic victoria fratelui meu mort

Al treilea Scudetto din istoria Napoli, Spalletti în lacrimi: dedic victoria fratelui meu mort

„Cea mai mare emoţie a mea este să-i văd pe fanii napoletani fericiţi. Problema a fost să ajungem aici, ei vor trece prin anumite momente din viaţa lor gândindu-se la acest moment. Aceşti oameni au dreptul să trăiască aceste momente. Acum mă simt mai relaxat, am reuşit, fericirea se termină aici”, a declarat Spalletti.

Apoi au venit lacrimile, gândindu-se la fratele său, care a murit în 2019: „Dedic titlul familiei mele, mă gândesc la fratele meu Marcello”, a adăugat el, vizibil emoţionat, relatează Il Messaggero.

Kvara şi Osimhen sunt protagoniştii absoluţi, dar şi Zerbin, Gaetano, Zedadka, Gollini, care a fost lăudat de antrenor când a salvat echipa în meciul cu Atalanta, după ce Meret nu se simţea bine, au avut rolul lor, cu aplauze şi complimente din partea antrenorului: "Avem şansa de a obţine victorii pentru a ne scrie numele în istoria echipei. Îmi doresc o echipă de tineri care să creadă în talentul lor şi să-l pună în practică împotriva oricărui adversar".

Luciano Spalletti îşi începea aventura pe banca lui Napoli în iulie 2021, trasând un curs pe care el şi clubul au reuşit să-l ducă până la triumful de astăzi, a treia piesă din istoria Squadrei Azzurra. Cea mai importantă piesă a carierei sale, a unui antrenor născut în staţiunea turistică Certaldo, pasionat de fotbal şi de psihologia formării unei echipe adevărate, dar care în Italia nu a câştigat până acum niciodată Scudetto, chiar dacă a antrenat echipe de top precum Roma şi Inter.

Acum este gata împreună cu echipa să se bucure de lunga sărbătoare, de victoria record a lui Napoli şi să simtă adevărata bucurie a unui oraş despre care a spus, la sosire, că este „un context stimulant din toate punctele de vedere”.

Napoli a remizat joi cu Udinese şi a câştigat primul Scudetto fără Diego Maradona.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici