Alberto Contador a preluat tricoul galben în turul Franţei

Rutierul francez Thomas Voeckler (BBox Boygues Telecom) a câştigat, luni, a 15-a etapă a Turului Franţei, în urma căreia spaniolul Alberto Contador (Astana) a trecut în fruntea clasamentului general, preluând tricoul galben de la Andy Schleck (Saxo Bank), informează site-ul oficial al competiţiei.

21 afișări
Imaginea articolului Alberto Contador a preluat tricoul galben în turul Franţei

Alberto Contador a preluat tricoul galben în turul Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Thomas Voeckler a parcurs cei 187,5 kilometri, pe distanţa Pamiers - Bagneres-de-Luchon, în 4 ore, 44 de minute şi 52 de secunde. Pe locul doi s-a clasat italianul Alessandro Ballan (BMC), urmat de spaniolul Aitor Perez Arrieta (Servetto), ambii sosind la un minut şi 20 de secunde faţă de învingător.

Etapa a 15-a a însemnat şi schimbarea tricoului galben, după ce spaniolul Alberto Contador a trecut în fruntea clasamentului general în locul luxemburghezulului Andy Schleck, având un avans de 8 secunde. Momentul decisiv al cursei de luni s-a consumat pe ultimii kilometri ai căţărării de pe Port de Bales, când Schleck încercase să lanseze un atac, însă a fost nevoit să se oprească deoarece lanţul bicicletei sale a cedat. Contador a profitat de problemele tehnice ale lui Schleck şi a ajuns la finalul etapei cu un avans de 39 de secunde faţă de acesta.

Astfel, după disputarea a 15 etape, Alberto Contador se află în fruntea clasamentului general, cu un timp total de 72 de ore, 50 de minute şi 42 de secunde. Diferenţa spaniolului faţă de Schleck este de 8 secunde, iar spaniolul Samuel Sanchez (Euskaltel), aflat pe locul al treilea, are o întârziere de 2 minute.

Tricoul verde al liderului clasamentului pe puncte este deţinut de italianul Alessandro Petacchi (Lampre), iar cel alb cu buline roşii al celui mai bun căţărător este deţinut de francezul Anthony Charteau (Bouygues Telecom). Tricoul alb al celui mai bun tânăr este deţinut de luxemburghezul Andy Schleck.

Etapa a 16-a a Turului Franţei se va disputa pe distanţa de 199,5 kilometri, între localităţile Bagneres de Luchon şi Pau. Rutierii vor avea de înfruntat patru căţărări importante, dintre care două de categoria I şi două de categorie specială. Cea mai importantă dinte acestea va fi cea de pe Cole du Tourmalet, care va ajunge la o altitudine de 2.115 metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici