Alcaraz trece în turul trei la Cincinnati unde îl aşteaptă pe Tommy Paul

Carlos Alcaraz şi-a început lupta pentru păstrarea locului 1 mondial în clasamentul ATP cu o victorie complicată, marţi, în faţa australianului Jordan Thompson, în turul secund la Cincinnati. Spaniolul a avut nevoie de 3 seturi şi puţin peste 3 ore, pentru a se impune în faţa numărului 55 mondial.

133 afișări
Imaginea articolului Alcaraz trece în turul trei la Cincinnati unde îl aşteaptă pe Tommy Paul

Carlos Alcaraz şi-ar putea pierde locul întâi în clasamentul mondial după turneul de la Cincinnati, dar victoria obţinută în faţa lui Jordan Thompson îl menţine deocamdată în fruntea clasamentului.

Spaniolul se luptă cu Novak Djokovic pentru locul de lider pe care l-ar putea ocupa tot restul anului. Însă şansele sale de a rămâne în frunte sunt destul de mici, întrucât în acest moment sunt despărţiţi de aproximativ 400 de puncte, însă Djokovic nu are de apărat puncte în această parte a anului, după ce anul trecut i s-a interzis accesul pe continentul american.

Pe de altă parte, Alcaraz trebuie să apere 2000 de puncte la US Open în calitate de campion, ceea ce face ca tentativa sa să fie foarte dificilă.

După ce a avut un prim tur liber la Mastersul de la Cincinnati, Alcaraz s-a confruntat cu un Jordan Thompson foarte inspirat, într-un meci început cu întârziere şi întrerupt la jumătatea lui de ploaie. În primele game-uri, Alcaraz a ratat câteva mingi de break, cedând apoi un game pe propriul serviciu, pentru 2-4, în favoarea australianului.

Spaniolul şi-a revenit, a egalat imediat şi apoi, de la 4-5, a câştigat 3 game-uri consecutive, pentru a închide setul cu 7-5.

Australianul a forţat mult la începutul setului secund, obţinând în cele din urmă un nou break, pentru 2-4 . La 3-5, Thompson a fost la două puncte de a câştiga setul, dar şi-a cedat serviciul, oferindu-i lui Alcaraz posibilitatea de a reveni în meci. Spaniolul nu a profitat, Thompson reuşind din nou break-ul şi trimiţând meciul în decisiv, la ora locală 00:22.

Resetarea jocului l-a avantajat mai mult pe Alcaraz, spaniolul trecând rapid la 2-0, cu un break în primul game, care s-a dovedit a fi decisiv, deoarece Thompson nu a mai reuşit să ridice nivelul de joc, în timp ce Alcaraz a jucat considerabil mai bine. Scorul final a fost 7-5, 4-6, 6-3 pentru Alcaraz, care a avut 34 de lovituri câştigătoare şi 15 erori neforţate.

Meciul a durat puţin peste 3 ore şi s-a încheiat la ora locală 01:02.

În turul 3, Alcaraz îl va întâlni pe câştigătorul meciului dintre francezul Ugo Humbert (33 ATP) şi americanul Tommy Paul (13 ATP), cel care l-a eliminat în sferturile de finală de la Toronto, în urmă cu o săptămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici