Aleksander Ceferin a fost reales în funcţia de preşedinte al UEFA

Aleksander Ceferin a fost reales în funcţia de preşedinte al UEFA pentru un nou mandat de patru ani.

99 afișări
Imaginea articolului Aleksander Ceferin a fost reales în funcţia de preşedinte al UEFA

Aleksander Ceferin a fost reales în funcţia de preşedinte al UEFA

Ceferin, care este preşedinte al forului de conducere al fotbalului european din 2016, când a preluat funcţia de la Michel Platini, şi-a confirmat în octombrie intenţia de a candida pentru un al treilea mandat: https://twitter.com/UEFA/status/1643556961223311360/photo/1

Slovenul în vârstă de 55 de ani a fost reales pentru prima dată în februarie 2019 şi a primit undă verde pentru a continua până în 2027, în urma unui vot la ultimul Congres UEFA de la Lisabona.

Fiecare dintre cele 55 de naţiuni membre ale UEFA au avut dreptul la un vot.

Ceferin s-a opus în timpul mandatului său proiectului eşuat al Superligii, propus de 12 dintre cele mai importante cluburi din Europa - toate s-au retras, în afară de Barcelona, Real Madrid şi Juventus.

Într-un interviu recent, Ceferin a promis că va apăra interesele ligilor şi cluburilor mai puţin puternice de cei pe care i-a numit "rechini", dar a lăsat de asemenea să se înţeleagă că UEFA ar putea relaxa regulile care împiedică în prezent cluburile cu aceiaşi proprietari să joace în competiţiile europene - o mişcare potenţială care ar putea avea un impact asupra preluării propuse de Manchester United, conform theathletic.com.

Luna trecută, el şi-a cerut scuze fanilor lui Liverpool pentru haosul care a afectat finala Ligii Campionilor din sezonul trecut, în urma publicării unui raport independent, care a stabilit că UEFA poartă "responsabilitatea principală".

Gianni Infantino a fost reales luna trecută în funcţia de preşedinte al FIFA pentru încă patru ani, după ce a candidat fără opoziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici