Alex Buttazzoni a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al României

Rutierul echipei italiene Cycling Team Friuli, Alex Buttazzoni, a câştigat, duminică, prima etapă a ediţiei din acest an a Turului Ciclist al României, desfăşurată pe o distanţă de 178 de kilometri, între oraşele Constanţa şi Brăila, transmite trimisul MEDIAFAX.

10 afișări
Imaginea articolului Alex Buttazzoni a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al României

Alex Buttazzoni a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al României (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Pe locul doi s-a clasat italianul Rino Zampili, de la echipa bulgară Hemus 1896 Troyan, iar poziţia a treia a fost ocupată de Daniel Petrov, de la aceeaşi formaţie.

"S-au obţinut nişte timpi foarte buni. Asist pentru prima dată la o cursă disputată pe o temperatură de aproximativ 40 de grade Celsius. Competiţia este bine organizată", a declarat Javier Bilbao, comisarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI).

Ca urmare a rezultatelor înregistrate până în prezent, rutierul grec al echipei SP Tablewere-Gatsoulis Bikes, Ioannis Tamouridis, câştigător al prologului de sâmbătă, va purta tricoul galben şi în etapa a doua a Turului Ciclist al României. Tricoul alb va fi purtat de Alex Buttazzoni, cel verde de Pavel Şumanov (Hemus 1896 Troyan) şi cel roşu de Fabio Masotti (Cycling Team Friuli). Tricoul albastru i-a revenit lui Dan Anghelache, de la echipa Dinamo.

Etapa a doua a Turului României va avea loc luni, pe traseul Brăila - Tecuci - Adjud - Bacău, pe distanţa de 200,4 kilometri.

Vezi aici un infografic cu Turul ciclist României

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici