Alex Marquez câştigă sprintul Marelui Premiu de Moto GP al Malaeziei

Alex Marquez, de la Gresini Racing, i-a învins pe Jorge Martin, de la Pramac Racing, şi pe campionul în exerciţiu Francesco Bagnaia, şi a câştigat sâmbătă, de pe poziţia a patra, sprintul Marelui Premiu al Malaeziei, în condiţiile în care pretendenţii la titlu s-au clasat pe locurile doi şi trei.

82 afișări
Imaginea articolului Alex Marquez câştigă sprintul Marelui Premiu de Moto GP al Malaeziei

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Bagnaia, care urmăreşte al doilea său titlu mondial, a avut prima jumătate a sprintului sub control după ce a plecat din pole position pe Circuitul Internaţional Sepang, dar italianul de 26 de ani nu a putut să ţină piept unei ascensiuni târzii a lui Marquez.

Bagnaia stabilise anterior un record de tur de 1:57.491.

Rezultatul de la sprint face ca avansul lui Bagnaia în campionat faţă de spaniolul Martin să fie redus la 11 puncte înainte de cursa de duminică.

"Am făcut maximul şi maximul nu a fost suficient astăzi pentru a câştiga", a declarat Bagnaia, citat de Reuters.

"Din această cursă mai întâi trebuie să înţelegem ceva pentru mâine. Sentimentul meu nu a fost cel mai bun, absolut."

Martin va încerca să îl învingă pe Bagnaia cu trei curse înainte de finalul de sezon şi să repete rezultatul său din Marele Premiu al Thailande,i de luna trecută.

"A fost o cursă extraordinară. Ritmul a fost excepţional. Cred că toţi piloţii au fost la limită", a declarat Martin.

"Nu am reuşit să câştig, dar sunt foarte fericit pentru poziţia a doua în faţa adversarilor mei. Sunt mulţumit de performanţă".

Enea Bastianini a ocupat locul al patrulea, în timp ce motocicletele Ducati au ocupat primele patru locuri, iar sud-africanul Brad Binder de la KTM a fost cel mai bun dintre cei de la non-Ducatis, terminând al cincilea.

Australianul Jack Miller a fost al şaselea, în timp ce un alt pretendent la titlu, Marco Bezzecchi, a ocupat locul şapte.

Francezul Johann Zarco şi Luca Marini au fost ceilalţi doi piloţi aflaţi în puncte.

Sezonul dificil al lui Marc Marquez a continuat, sextuplul campion la MotoGP căzând pentru a 27-a oară în această campanie.

După cursa de duminică, MotoGP se deplasează în Qatar şi Valencia la sfârşitul acestei luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici