Alexandra Dulgheru: Cred că pot să ajung şi mai sus decât sunt acum în tenis

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că poate să mai urce în topul mondial, acolo unde, în prezent, ocupă locul 29, fiind cel mai bine clasată sportivă din România în această ierarhie.

16 afișări
Imaginea articolului Alexandra Dulgheru: Cred că pot să ajung şi mai sus decât sunt acum în tenis

Alexandra Dulgheru: Cred că pot să ajung şi mai sus decât sunt acum în tenis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mi-am dorit întotdeauna să ajung la acest nivel şi să pot concura cu cele mai bune jucătoare. Faptul că sunt aici este o împlinire sufletească. Cred că pot şi mai mult, pot să învăţ mai multe lucruri în tenis, să progresez şi aş vrea să văd cât de departe pot să ajung în această lume a tenisului, care nu este uşoară deloc. Îmi place ceea ce fac şi cred că de aceea mi-a fost mai uşor. Au fost momente când mi se părea foarte greu, pentru că aveam fie şcoală, fie accidentări, dar cred că plăcerea în sine în orice lucru pe care-l facem ne ajută să depăşim obstacolele", a spus Dulgheru.

Dulgheru a precizat că trebuie să se pregătească foarte bine pentru competiţiile din următoarea perioadă, din Statele Unite ale Americii, şi care se vor termina cu ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. "Trebuie să mă pregătesc mental pentru circuitul pe hard care va începe în America. Acolo poate nu este chiar atât de cald, dar este o umezeală foarte mare. Este mai rău cu umezeală decât la căldură. Trebuie să mă odihnesc bine, să mă recuperez. Anul trecut mi-a fost chiar foarte greu. Dacă nu reuşesc să mă organizez foarte bine, va fi foarte greu să rezist la temperaturile de acolo. Nu mi-am propus un obiectiv exact, vom vedea cum merge treaba pe acolo şi dacă reuşesc să ajung cât mai sus e foarte bine. Normal că îmi doresc să fac foarte multe, dar trebuie să fim realişti, acolo sunt multe jucătoare bune şi trebuie să o iau pas cu pas", a adăugat Alexandra Dulgheru.

Sportiva a afirmat că, din punct de vedere fizic, stă foarte bine: "Cu genunchii stau chiar foarte bine acum, dar ştiu că va fi greu pe hard pentru că această suprafaţă este foarte solicitantă. Eu mă duc în America sănătoasă şi sper să nu se strice acest lucru".

Alexandra Dulgheru a fost prezentă la conferinţa de presă susţinută de organizatorii turneului de tenis masculin "BRD Futures Cup", dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari, care se desfăşoară în perioada 31 iulie - 8 august, la "Tenis Club Herăstrău" din Bucureşti.

Directorul turneului, Ion Ţupa, a declarat că la turneul de la Bucureşti vor fi prezenţi pe tabloul principal 16 jucători români. "Acest turneu de la Bucureşti închide circuitul de băieţi din acest an, în ceea ce priveşte competiţiile futures din România. Pe tabloul principal au fost, în prima fază 10 români, acceptaţi direct, apoi au mai venit şase din calificări. Participarea jucătorilor români este destul de numeroasă, dar, din păcate, în primul tur au căzut mai mulţi să joace între ei", a precizat Ion Ţupa.

Din cei 32 de jucătoi care participă la turneul "BRD Futures Cup" 16 sportivi sunt din România, restul venind din ţări precum Franţa, Ucraina, Grecia, Moldova, Maroc, Israel, şi Italia. Cap de serie numărul 1 este francezul Gregoire Burquier (numărul 422 ATP), iar cap de serie numărul 2 este românul Petru Luncanu (424 ATP).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici