Alexandra Dulgheru şi-a apărat titlul câştigat la Varşovia

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru şi-a apărat titlul câştigat la Varşovia în 2009, după ce a învins-o, duminică, în finală, cu scorul de 6-3, 6-4, pe chinezoaica Jie Zheng, cap de serie numărul 5, informează site-ul oficial al competiţiei.

15 afișări
Imaginea articolului Alexandra Dulgheru şi-a apărat titlul câştigat la Varşovia

Alexandra Dulgheru şi-a apărat titlul câştigat la Varşovia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru victoria obţinută la Varşovia, turneu dotat cu premii în valoare totală de 600.000 de dolari, Dulgheru va primi 470 de puncte WTA şi un cec în valoare de 98.500 de dolari, în timp ce Zheng va încasa 52.500 de dolari şi 320 de puncte.

În finala de anul trecut, Dulgheru a învins-o, cu scorul de 7-6 (7/3), 3-6, 6-0, pe Alona Bondarenko (Ucraina).

Dulgheru: Sper ca la Roland Garros să trec de primul tur

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru a declarat că speră ca la al doilea turneu de Grand Slam al anului, de la Roland Garros, să treacă de primul tur.

"Planul meu minim la Paris este să trec de primul tur. Însă, sinceră să fiu, sper să mă bucur de mai multe jocuri", a declarat Alexandra, numărul 32 mondial, care împlineşte, la 30 mai, 21 de ani, şi care are două titluri WTA în palmares, ambele la Varşovia.

În primul tur la Roland Garros, Alexandra Dulgheru (locul 32 WTA), cap de serie numărul 31, va evolua împotriva jucătoarei Lucie Hradecka (Cehia), locul 71 WTA.

Românca şi-a păstrat, sâmbătă, titlul la Varşovia, după ce a trecut în finală de chinezoaica Zheng Jie.

Debutul meciului a fost în avantajul româncei, care a condus, scor 5-2. În al doilea set, jocul s-a echilibrat până la 2-2. Zheng Jie a făcut atunci break pentru a se detaşa la 4 -2. Însă Dulgheru a revenit, a câştigat următoarele patru game-uri şi meciul.

"Începusem să resimt oboseala, iar adversara mea a fost foarte puternică. Însă am reuşit să-mi revin, lucru ce mi-a permis să câştig", a declarat Alexandra Dulgheru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici