Alexandra Pop - medalie de argint, Alexandru Raicu - bronz, la CE de judo juniori de la Bucureşti

Sportiva Alexandra Pop a obţinut, vineri, medalia de argint la categoria 48 de kilograme, iar Alexandru Constantin Raicu pe cea de bronz, la 73 de kilograme, la Campionatul European de judo juniori de la Bucureşti.

94 afișări
Imaginea articolului Alexandra Pop - medalie de argint, Alexandru Raicu - bronz, la CE de judo juniori de la Bucureşti

Alexandra Pop - medalie de argint, Alexandru Raicu - bronz, la CE de judo juniori de la Bucureşti (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

La feminin, categoria 48 de kilograme, Alexandra Pop a obţinut medalia de argint, după ce a pierdut finala cu Dilara Lokmanhekim (Turcia), sportiva tricoloră câştigând anterior grupa B, dar şi semifinala cu Cristina Budescu (Republica Moldova).

La categoria 73 de kilograme, masculin, Alexandru Constantin Raicu a cucerit medalia de bronz, în recalificări, după victorie în faţa sportivului Martin Hojak (Slovenia). Raicu pierduse anterior în semifinale, cu Bejamin Axus (Franţa), care a şi câştigat medalia de aur a categoriei. În fazele preliminare, judoka român a câştigat grupa D.

Delegaţia României la CE de la Bucureşti include 20 de sportivi, obiectivul fiind câştigarea a cel puţin două medalii, dintre care una de aur.

Lotul feminin al României include sportivele Camelia Ioniţă (44 de kilograme), Alexandra Pop şi Denisa Ungureanu (ambele 48 de kilograme), Larisa Florian şi Oana Nicolaescu (ambele 52 de kilograme), Ştefania Dobre şi Andreea Florian (ambele 57 de kilograme), Mădălina Pantea (70 de kilograme), Andreea Panea şi Alexandra Mazilu (ambele la plus 78 de kilograme).

La masculin, România este reprezentată de Eduard Selea (55 de kilograme), Adrian Stoica (60 de kilograme), Marcel Cercea (66 de kilograme), Elemer Szocs şi Alexandru Raicu (73 de kilograme), Zoltan Farkaş (81 de kilograme), Ionuţ Vasian şi Botond Koncz (ambii la 90 kilograme), Luca Kunszabo (100 de kilograme) şi Mircea Croitoru (+100 de kilograme).

Vineri şi sâmbătă sunt programate meciurile preliminare şi finalele la individual, iar duminică se vor desfăşura partidele din concursurile pe echipe. La competiţie participă peste 600 de sportivi din 45 de ţări.

Este pentru a treia oară când România găzduieşte o ediţie a Campionatelor Europene de judo pentru juniori (sub 21 de ani), după Târgovişte 1982 şi Bucureşti 1998. România a obţinut de-a lungul timpului 58 de medalii prin 48 de judoka (10 de aur, 11 de argint şi 37 de bronz).

Ultimul titlu european la juniori a fost obţinut în 2006, de Dan Fâşie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici