Alexandru Dedu: Vrem să transformăm Trofeul Carpaţi într-un BRAND internaţional

Trofeul Carpaţi va avea, în premieră, o competiţie destinată junioarelor, ce va avea loc în perioada 17-19 martie în sala “Traian” din Râmnicu Vâlcea, iar preşedintele Alexandru Dedu a declarat că doreşte să transforme Trofeul Carpaţi "într-un brand internaţional".

175 afișări
Imaginea articolului Alexandru Dedu: Vrem să transformăm Trofeul Carpaţi într-un BRAND internaţional

Alexandru Dedu: Vrem să transformăm Trofeul Carpaţi într-un BRAND internaţional

După succesul înregistrat la Cluj în ultimii doi ani, când puternicele reprezentative ale Braziliei, Germaniei, Suediei, Ungariei şi Olandei au putut fi văzute pe viu de fanii români, Trofeul Carpaţi se va desfăşura şi la nivel de junioare.

Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Handbal în colaborare cu HCM Râmnicu Vâlcea şi Primăria Râmnicu Vâlcea. La prima ediţie a Trofeului Carpaţi pentru junioare participă, alături de echipa României, puternicele naţionalele ale Norvegiei (fostă campioană europeană), Rusiei (triplă campioană europeană de junioare) şi Poloniei.

Federaţia Română de handbal şi-a propus să organizeze anual acest turneu pentru junioare şi să extindă competiţia la toate grupele de vârstă, iar Trofeul Carpaţi să devină cel mai puternic brand din sportul românesc la nivel internaţional. Preşedintele Federaţiei, Alexandru Dedu, speră ca, odată cu acest proiect, Vâlcea să reintre cât mai repede în rândul handbalului de elită.

"Trofeul Carpaţi este printre puţinele competiţii cu rezonanţă care s-au şi transformat în branduri în România. Noi vrem să dezvoltăm acest concept şi să ne ducem către toate loturile naţionale, indiferent de sex şi vârstă. Ne dorim ca toate echipele naţionale să beneficieze de un turneu foarte tare organizat de noi. Pentru noi este o recunoaştere a valorii handbalului feminin de la junioare până la senioare. Râmnicu Vâlcea este un oraş de handbal şi va rămâne aşa. Observ nişte străduinţe ale comunităţii de a reintra în topul national şi international şi atunci este normal ca Federaţia să vină şi să recompenseze aceste eforturi", a declarat Alexandru Dedu, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Handbal.

Proiectul este susţinut de fosta glorie a Oltchimului, Steluţa Luca, cea care coordonează loturile de junioare şi cadeţe ale României, dar supervizează totodată şi Centrele de Excelenţă de la Vâlcea şi Braşov.

"Am vrut un turneu foarte puternic pentru Naţionala de junioare şi am gasit susţinere de colegii din federaţie şi de la comunitatea locală. La Vâlcea este o mare tradiţie. Se ştie foarte bine că până acum câţiva ani aici era capitala handbalului feminin. Vrem să readucem handbalul de altădată la Râmnicu Vâlcea. Această generaţie are potenţial, am lucrat cu fetele la lotul de cadete şi pot afirma că avem multe handbalisteinteligente, cu un joc creativ", a spus Steluţa Luca, antrenor federal şi vicepreşedinte FRH.

După evoluţiile de la Trofeul Carpaţi se va face selecţia pentru ediţia a 12-a a Jocurilor Mediteraneene, care se vor desfăşura în perioada 26 martie – 2 aprilie la Nabul în Tunisia. România va participa în premieră la competiţia la care şi-au mai anunţat deja participarea: Franţa, Muntenegru, Italia, Turcia, Tunisia, Algeria şi Egipt. Urmează apoi pe 3-4 iunie două jocurile bilaterale la Michalovce (Slovacia), chiar în sala unde se va desfăşura Campionatul European în perioada 10-20 august. În iulie, tricolorele vor avea un alt examen important la FOTE 2017 la Gyor (Ungaria), 22-30 iulie.

"Doar jucând cu cei puternici poţi progresa", a subliniat Steluţa Luca, completată şi de preşedintele Alexandru Dedu: "Trebuie să ne gândim constant la viitor şi vom investi puternic în toate loturile de cadeţi, juniori şi tineret pentru a rămâne în elita handbalului în anii următori".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici