Alexei Grishin, campion olimpic la schi acrobatic, proba de sărituri - GALERIE FOTO

Sportivul Alexei Grishin, din Belarus, a câştigat titlul olimpic în proba de sărituri din cadrul concursului de schi acrobatic de la Jocurile Olimpice de la Vancouver, joi, la Cypress Mountain.

36 afișări
Imaginea articolului Alexei Grishin, campion olimpic la schi acrobatic, proba de sărituri - GALERIE FOTO

Alexei Grishin, campion olimpic la schi acrobatic, proba de sărituri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grishin, în vârstă de 30 de ani, s-a impus cu un total de 248,41 puncte, fiind urmat de americanul Jeret Peterson (247,21) şi chinezul Liu Zhongquing (242,53).

Sportivul din Minsk şi-a adăugat în palmares şi aurul olimpic după bronzul de la Salt Lake City (2002).

Peterson, în vârstă de 28 de ani, a trecut peste coşmarul de la Torino unde a terminat pe locul 7 şi unde a fost exclus din satul olimpic pentru că a fost implicat într-o altercaţie, în timp ce se afla în stare de ebrietate.

Liu a fost cel mai bun din cei trei sportivi chinezi calificaţi, însă nu a putut asigura succesiunea lui Han Xiaopeng, primul campion olimpic din istoria Chinei, la JO de la iarnă de la Torino, însă eliminat în calificări, la Vancouver.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici