Alfa Romeo va încheia parteneriatul cu Sauber la finalul sezonului 2023 de Formula 1

Alfa Romeo a declarat că va pune capăt sponsorizării echipei Sauber la finalul campaniei 2023 din Formula 1. Celebra marcă italiană a revenit în Formula 1 în 2018 printr-un parteneriat tehnic şi comercial, iar în vara anului 2021 a anunţat o prelungire pe mai mulţi ani cu „evaluări anuale".

425 afișări
Imaginea articolului Alfa Romeo va încheia parteneriatul cu Sauber la finalul sezonului 2023 de Formula 1

Luna trecută, aceştia au optat pentru a continua până în 2023 „având în vedere rezultatele promiţătoare din prima jumătate a sezonului, atât în ceea ce priveşte performanţele, cât şi marketingul şi colaborarea pozitivă cu echipa".

Dar înainte de Marele Premiu al Belgiei, cu aproximativ un sezon şi jumătate înainte de încheierea actualului acord, Alfa Romeo a profitat de ocazie pentru a anunţa data de încheiere a relaţiei cu Sauber, informează formula1.com.

„Deoarece redresarea economică şi industrială a mărcii va fi realizată în 2022, Alfa Romeo va evalua acum dintre numeroasele oportunităţi aflate pe masă şi va decide care va fi cea mai bună pentru a susţine strategia pe termen lung şi poziţionarea mărcii", au precizat într-un comunicat.

Alfa Romeo, care îi are în componenţă pe Valtteri Bottas şi Zhou Guanyu, ocupă în prezent locul şase în campionatul constructorilor (anul trecut a încheiat pe locul nouă), cu 51 de puncte.

Lawrence Barretto, corespondent F1, face o scurtă analiză a deciziei:

„Asocierea cu Alfa Romeo a fost foarte utilă pentru brandul echipei de F1, iar sprijinul financiar a fost util pentru creşterea performanţelor, în timp ce marca italiană este mulţumită de beneficiile pe care le-a adus companiei auto.

Nu este niciodată grozav să pierzi un sponsor principal, mai ales unul al cărui nume rezonează atât de mult cu motorsportul şi cu sectorul auto şi nu în ultimul rând pentru că înseamnă că un flux de finanţare a fost eliminat.

Cu toate acestea, înţeleg că echipa condusă de Sauber este încrezătoare în ceea ce priveşte viitorul lor pe termen scurt şi mediu, urmând ca mai multe detalii despre planurile lor să fie dezvăluite atunci când va fi ceva de anunţat".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici