Algeria cere rejucarea meciului de baraj pentru Cupa Mondială din cauza „arbitrajului scandalos”

Federaţia Algeriană de Fotbal (FAF) a cerut rejucarea meciului retur din barajul pentru Cupa Mondială cu Camerun - al cărui rezultat i-a eliminat din calificări - din cauza a ceea ce ei numesc „arbitraj scandalos".

1395 afișări
Imaginea articolului Algeria cere rejucarea meciului de baraj pentru Cupa Mondială din cauza „arbitrajului scandalos”

Sursa foto: MediafaxFoto

Golul marcat de Karl Toko Ekambi, în minutul 124, a asigurat Camerunului un loc în Qatar, la sfârşitul acestui an, în detrimentul Algeriei, care a fost eliminată în baza regulii golurilor marcate în deplasare.

Într-o declaraţie a FAF se arată: „FAF depune oficial un apel la FIFA împotriva arbitrajului scandalos care a denaturat rezultatul meciului.

Suntem hotărâţi să folosim toate căile permise de lege pentru a ne restabili drepturile şi pentru a obţine rejucarea meciului în condiţii care să garanteze onestitatea şi parţialitatea arbitrajului."

Algeria nu este singura echipă naţională care contestă faptul că a fost eliminată în recenta etapă de baraj.

A doua manşă a dublei dintre Egipt şi Senegal a fost afectată de utilizarea unor indicatoare laser în teren, iar Mohamed Salah şi compania s-au ales şi cu parbrizul spart, după ce fanii au aruncat cu obiecte în autocarul echipei la sosirea pe stadion.

Asupra lui Salah s-au aruncat diferite obiecte şi acesta a fost escortat de securitate în afara terenului. Federaţia egipteană a adăugat că au putut fi văzute şi bannere rasiste.

Gamal Allam, şeful Federaţiei egiptene de fotbal, a confirmat că plângerea lor către FIFA a inclus o cerere de rejucare a meciului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici