Alţi patru sportivi ruşi, depistaţi pozitiv cu meldonium

Şeful Federaţiei de Atletism din Rusia a anunţat că alţi patru alteţi ruşi au fost depistaţi pozitiv cu meldonium după un control efectuat săptămâna trecută, prin intermediul cărora, oficialii de la Moscova încearcă să evite excluderea de la Jocurile Olimpice de la Rio.

211 afișări
Imaginea articolului Alţi patru sportivi ruşi, depistaţi pozitiv cu meldonium

Alţi patru sportivi ruşi, depistaţi pozitiv cu meldonium

Cel puţin 16 sportivi din Rusia, inclusiv jucătoarea de tenis Maria Şarapova, de cinci ori câştigătoare de Mare Şlem şi medaliatul olimpic cu aur la patinaj viteză Semion Elistratov, au fost testaţi pozitiv cu meldonium, o substanţă aflată pe lista celor interzise începând cu 1 ianuarie 2016.

"Avem informaţia că patru sportivi au fost testaţi pozitiv cu substanţa meldonium. Ne vom ocupa de acest lucru să vedem ce se întâmplă", a declarat Dmitry Shlyakhtin, şeful Federaţiei Ruse de Atletism, conform Reuters.

Shlyakhtin nu a dezvăluit numele atleţilor, astfel că nu se ştie dacă printre cei patru se află şi sprintera Nadezhda Kotlyarova, specialistă în proba de 400 m, care a declarat, duminică, că a luat meldonium. Declaraţia vine la 10 zile după ce ministrul Sportului, Vitaly Mutko declarase pentru Reuters pe 11 martie că substanţa meldonium nu a fost folosită de sportivii ruşi.

IAAF a decis să interzică participarea atleţilor ruşi la toate competiţiile internaţionale, însă nu a fost luată o decizie în ceea ce priveşte participarea la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici