Alţi trei dinamovişti suspendaţi după incidentele de la meciul de rugby Dinamo-Farul

Comisia de Apel a Federaţiei Române de Rugby (FRR), reunită miercuri, a decis suspendarea pentru cinci etape şi amendarea cu 5.000 de lei a jucătorilor dinamovişti Cătălin Beca, Adrian Bărbuliceanu şi Ştefan Ciuntu, după incidentele de la meciul cu Farul.

86 afișări
Imaginea articolului Alţi trei dinamovişti suspendaţi după incidentele de la meciul de rugby Dinamo-Farul

Alţi trei dinamovişti suspendaţi după incidentele de la meciul de rugby Dinamo-Farul

Comisia de Apel a FRR s-a întrunit pentru a analiza memoriile depuse de cele două cluburi implicate în incidentele petrecute cu ocazia meciului Dinamo - Farul, însă a păstrat sancţiunile dictate de Comisia de Disciplină şi, în plus, a decis penalizarea altor trei jucători ai echipei Dinamo, care nu fuseseră sancţionaţi în primă instanţă.

Astfel, Comisia de Apel a decis menţinerea tuturor sancţiunilor dictate de Comisia de Disciplină în şedinta de luni, după cum urmează: şapte etape de suspendare şi 600 de lei amendă pentru dinamoviştii Valentin Calafeteanu, Costică Merşoiu, Nicolae Rus, Cosmin Raţiu, Stelian Burcea şi Flavius Dobre, precum şi zece etape de suspendare şi o mie de lei amendă pentru Darie Curea. Antrenorul principal al echipei Dinamo, Daniel Neaga, a primit avertisment. Comisia de Disciplină a FRR sancţionase şi doi jucători de la Farul Constanţa. Bidzina Samkharadze a primit zece etape de suspendare şi o mie de lei amendă, în timp ce Georgi Kostasvili a fost sancţionat cu şapte etape de suspendare şi 600 de lei amendă. Preşedintele clubului RCJ Farul, Cristian Zgabercea, a primit o sancţiune de 12 etape şi o amendă de 3.000 de lei. Antrenorul secund al echipei Farul, Virgiliu Năstase, a primit un ultim avertisment din partea Comisiei de Disciplină a FRR.

În şedinţa de miercuri, Comisia de Apel a decis şi aplicarea unui avertisment pentru jucătorii Gheorghiţă Bigiu, Adrian Ion, Mihai Adăscăliţei şi Marius Mamoc (Dinamo) şi Constantin Gheară, Iuri Natriashvili, Lasha Tavarkivadze şi George Chiriac (Farul Constanta).

"Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat, parcă ne-a judecat federaţia georgiană, nu cea română. Jucătorul georgian care ne-a înjurat şi provocat încă de la început, nu a păţit nimic, dar în schimb ne-au mai suspendat încă trei jucători. În total este vorba de 10 jucători, toţi internaţionali. Acest jucător ar trebui expulzat din România şi să nu mai aibă dreptul să joace în campionatul României, pentru că ne-a înjurat ţara şi nu este normal aşa ceva", a declarat pentru MEDIAFAX antrenorul dinamovist Daniel Neaga.

Partida Dinamo - Farul Constanţa, din cadrul ultimei etape a sezonului regulat, a fost întreruptă, sâmbătă, în minutul 6, la scorul de 3-0 în favoarea bucureştenilor, după ce oficialii grupării constănţene au decis retragerea echipei de pe teren din cauza violenţelor dintre jucători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici