Ambasadorul Marii Britanii: Este o onoare să fiu gazda trofeului CM de rugby la Bucureşti

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat, marţi, că este onorat să fie gazda trofeului Cupei Mondiale de rugby la Bucureşti şi a urat naţionalei României mult succes la turneul final.

84 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Marii Britanii: Este o onoare să fiu gazda trofeului CM de rugby la Bucureşti

Ambasadorul Marii Britanii: Este o onoare să fiu gazda trofeului CM de rugby la Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Este o mare o anoare pentru mine ca ambasador în România să fiu gazda Cupei Webb Ellis la Bucureşti. Azi sărbătorim rugbyul ca sport mondial. Sunt fericit pentru faptul că România participă anul acesta la Cupa Mondială care va avea loc în Anglia. Le doresc «Stejarilor» mult succes la Cupa Mondială, dar şi în următorul meci cu Georgia, din Cupa Europeană a Naţiunilor", a spus Paul Brummell.

Preşedintele COSR, Alin Petrache, a afirmat că este un privilegiu să se afle atât de aproape de trofeul Cupei Mondiale: "E un privilegiu să fiu atât de aproape de acest frumos trofeu. Sunt fericit că acesta se află azi în România. Trebuie să ne bucurăm cât putem, deoarece mâine va pleca din ţară", a precizat Petrache.

La acest eveniment au mai participat printre alţii preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Harry Dumitraş, şi antrenorul Romeo Gontineac.

Trofeul Cupei Mondiale de rugby se află în România în perioada 17-18 martie, urmând a fi expus la Bucureşti, Buşteni şi Băicoi, unde fanii îl vor putea admira.

Denumit şi Cupa Webb Ellis, cel mai râvnit trofeu din rugbyul mondial a ajuns în România în cadrul unui turneu care traversează 15 ţări al cărui scop este promovarea Cupei Mondiale, competiţie ce se va desfăsura anul acesta în Anglia, între 18 septembrie şi 31 octombrie.

Trofeul va fi expus în Bucureşti la Palatul Cantacuzino, la clădirea Parlamentului României, la Casa Presei, la Ambasada Marii Britanii, la Stadionul Naţional Arcul de Triumf, la Colegiul Tehnic Dinicu Golescu, în Buşteni la Castelul Cantacuzino şi în Băicoi la Clubul de Rugby Aurora.

Pe parcursul prezenţei în România, Cupa Webb Ellis va fi însoţită de fosta gimnastă Andreea Răducan, antrenorul de rugby Romeo Gontineac şi fostul jucător irlandez de rugby Ronan O'Gara.

La Cupa Mondială din toamna acestui an participă şi echipa naţională a României alături de alte 19 selecţionate: Japonia, Africa de Sud, Namibia, Argentina, Canada, SUA, Uruguay, Anglia, Franţa, Georgia, Irlanda, Italia, Scoţia, Ţara Galilor, Australia, Fiji, Noua Zeelandă, Samoa şi Tonga.

România face parte din Grupa D, alături de Franţa, Irlanda, Canada şi Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici