Americanul Watson a doborât recordul mondial de viteză la escaladă de două ori într-o oră

  • Adolescentul Sam Watson a doborât de două ori recordul mondial de viteză la căţărare în mai puţin de o oră.
  • Performanţa a fost realizată vineri, la o competiţie de Cupă Mondială din China.
  • Watson devine astfel unul dintre favoriţii pentru medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.
61 afișări
Imaginea articolului Americanul Watson a doborât recordul mondial de viteză la escaladă de două ori într-o oră

Americanul Watson a doborât recordul mondial de viteză la escaladă de două ori într-o oră

Americanul Watson, în vârstă de 18 ani, a doborât precedentul record mondial de 4,90 secunde, deţinut de indonezianul Veddriq Leonardo, escaladând peretele de 15 metri în 4,85 secunde în prima sa manşă.

Apoi, la doua încercare, el a realizat timpul de 4,79 secunde, cu care şi-a doborât propriul record.

Watson este clasat pe locul opt în clasamentul mondial şi va debuta la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-a calificat deja în octombrie anul trecut.

Escalada şi-a făcut debutul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La Paris vor exista două probe pentru concurenţii de sex masculin şi feminin, o probă de viteză şi o probă combinată de bouldering şi lead.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici