Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea au avansat în calificările turneului de tenis de la Mallorca

Sorana Cîrstea (locul 98 în ierarhia WTA) a câştigat, sâmbătă, meciul cu rusoaica Valentyna Ivakhnenko (266 WTA), scor 6-3, 6-0, în primul tur al calificărilor pentru turneul de tenis de la Mallorca, în timp ce Ana Bogdan (148 WTA) a trecut de iberica Cavalle-Reimers Ivonne (595 WTA), scor 6-1, 6-2.

504 afișări
Imaginea articolului Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea au avansat în calificările turneului de tenis de la Mallorca

Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea au avansat în calificările turneului de tenis de la Mallorca

Sorana Cîrstea (26 de ani), a doua favorită pe tabloul calificărilor din Mallorca, nu i-a oferit nicio şansă adversarei clasate mai slab cu 164 de locuri. De la 4-3 în primul set, românca nu i-a mai lăsat niciun game rusoaicei Ivakhenko, având o serie formidabilă de 8 game-uri la rând. Meciul a durat o oră şi opt minute, iar Sorana nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi a servit cinci aşi.

În turul al doilea al calificărilor din Mallorca, Sorana o va întâlni pe bulgăroaica Sesil Karatantcheva (locul 206 WTA), sportivă care s-a clasat şi pe locul 35 în lume. Cîrstea şi Karatantcheva au mai jucat două partide directe în circuit, iar scorul este egal: 6-0. 6-0 pentru bulgăroaică la Montreal în 2012 şi 6-2, 6-2 pentru româncă la Bucureşti în 2015.

Ana Bogdan (23 de ani) a avut, de asemenea, un meci foarte uşor cu Cavalle-Reimers Ivonne (24 de ani), care a durat tot o oră şi opt minute. Românca nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi a reuşit cinci break-uri. Jucătoarea din Spania a disputat primul ei meci pe iarbă din carieră şi a primit o invitaţie din partea organizatorilor pentru a participa la acest turneu WTA.

În faza următoare a competiţiei pe iarbă, Bogdan va juca cu învingătoarea din partida Alexandrina Naydenova (Bulgaria, locul 267 WTA) - Silvia Soler-Espinosa (Spania, poziţia 128 WTA).

Pentru că au câştigat meciurile de sâmbătă, Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea şi-au asigurat câte 10 puncte în clasamentul mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici