Ancheta privind moartea rutierului Marco Pantani, redeschisă. "Pantani a fost ucis", scrie presa italiană

Justiţia italiană a redeschis ancheta legată de decesul rutierului Marco Pantani, găsit mort într-o cameră de hotel în 2004, pentru a determina dacă acestuia nu i s-a administrat o supradoză de cocaină, anunţă presa italiană.

979 afișări
Imaginea articolului Ancheta privind moartea rutierului Marco Pantani, redeschisă. "Pantani a fost ucis", scrie presa italiană

Marco Pantani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Marco Pantani ar fi fost lovit şi obligat să bea cocaină (amestecată cu apă)", scrie Gazzetta dello Sport, care titrează "Pantani a fost ucis" şi menţionează că Parchetul din Rimini a redeschis ancheta.

Pentru La Repubblica, ipoteza crimei este "o lovitură de teatru", dar care se prefigura într-o carte scrisă în 2007 de jurnalistul francez Philippe Brunel, intitulată "Viaţa şi moartea lui Marco Pantani".

"Singurătatea pe care o căuta pedalând cu atâta bucurie a fost o ultimă şi dificilă parteneră. Dar dacă a fost cineva care l-a împins să facă acest ultim pas, atunci trebuie să se ştie", scrie cotidianul.

Această nouă ipoteză este urmare a concluziilor unei noi expertize medico-legale a profesorului Francesco Maria Avato. Acesta susţine că "marea cantitate de drog găsită în corpul lui Pantani nu ar fi putut fi luată decât dacă era diluată în apă".

Mama lui Pantani, Tonina, care nu a crezut niciodată în ipoteza sinuciderii, a postat pe pagina de Facebook, un mesaj în care confirmă redeschiderea anchetei.

"În urmă cu 16 ani, la 2 august (1998), Marco triumfa în Turul Franţei, iar astăzi, la zece ani de la moartea sa, vă anunţ pe toţi cei care au crezut şi l-au iubit pe Marco al meu: ancheta a fost redeschisă penru omucidere", a scris ea.

La 14 februarie 2004, Pantani, care avea 34 de ani, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Rimini.

Potrivit diagnosticului medicului legist Giuseppe Fortuni, el a murit din cauza unei supradoze de cocaină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici