Andre Ward despre un meci cu Bute: O astfel de luptă trebuie organizată

Americanul Andre Ward, campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBA, a declarat, într-un interviu, că şi-ar dori să boxeze cu românul Lucian Bute, pe care îl consideră unul dintre cei mai buni pugilişti din lume la categoria sa, apreciind că un astfel de meci trebuie organizat.

354 afișări
Imaginea articolului Andre Ward despre un meci cu Bute: O astfel de luptă trebuie organizată

Andre Ward despre un meci cu Bute: O astfel de luptă trebuie organizată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că un astfel de meci (n.r. - cu Lucian Bute) ar fi ceva uriaş. Evident, câştigătorul Turneului Super Six (n.r. - la care participă şi Ward) este o alegere naturală pentru Lucian Bute, pentru că, alături de ceilalţi competitori din acest turneu, românul este unul dintre cei mai buni pugilişti din lume la categoria supermijlocie", a spus Ward, citat de site-ul boxingfanhouse.com.

Andre Ward a adăugat că meciul cu Bute ar putea fi următorul pentru el, în cazul în care va câştiga turneul Super Six. "Am văzut că revista Ring Magazine a făcut un clasament al acestei categorii, în care eu ocup locul 2, după Bute, şi nu pot să spun că sunt de acord cu această poziţie. Astfel că, după ce voi rezolva meciurile din acest turneu, mi-ar plăcea un meci cu Bute. Cred că acesta ar trebui să fie următorul meci pentru mine. Cred că un astfel de meci trebuie să fie organizat, din multe motive, mai ales că şi fanii îşi doresc o astfel de luptă", a mai spus pugilistul american.

Andre Ward este neînvins la categoria supermijlocie, având în palmares 22 de victorii, dintre care 13 prin KO. Pe 27 noiembrie, Ward îl va întâlni pe australianul Sakio Bika (28-4-2, 19 prin KO), într-un meci contând pentru turneul Super Six World Boxing Classic, un turneu pentru titlurile WBC şi WBA de la categoria supermijlocie, organizat de Showtime. Semifinalele turneului sunt programate în ianuarie 2011, în timp ce finala ar putea avea loc în mai sau iunie 2011.

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, pentru a şasea oară, după ce l-a învins pe Jesse Brinkley, prin KO, în repriza a noua, într-un meci disputat pe 16 octombrie, la Centre Bell din Montreal. Bute l-a trimis la podea pe Brinkley în minutul 2.48 din repriza a noua, datorită unui upercut de stânga, acelaşi procedeu cu care i-a învins anterior pe Librado Andrade şi Edison Miranda.

Bute a declarat, sâmbătă, la sosirea în România la o săptămână după meciul cu Jesse Brinkley de la Montreal, că se consideră cel mai bun la categoria supermijlocie şi că în opinia sa aceasta este categoria cea mai puternică în momentul de faţă. "Îmi pare foarte rău pentru că meciul s-a transmis pe mai multe continente, dar în România nu s-a văzut. Regretul meu este pentru fanii din România. Mă consider cel mai bun ca categoria mea, supermijlocie, cred că ca e cea mai puternică în momentul de faţă şi mă consider unul dintre cei mai buni", a spus Bute.

Lucian Bute speră ca la anul să dispute trei meciuri, iar printre adversari să se afle şi Kelly Pavlik, care luptă în Super Six. "Sper ca în 2011 să fac trei meciuri. Pe 12 martie va fi următorul meci, dar încă nu am stabilit cu cine. Suntem în negocieri cu Kelly Pavlik. Sper să-şi câştige meciul din noiembrie şi să luptăm. Pavlik este un pugilist foarte bun, a avut trei centuri mondiale. Dacă nici cu el nu mă bat, atunci cu cine? Se va termina şi turneul Super Six şi îi voi lua pe toţi la curăţat. Problema e că majoritatea refuză să se lupte cu mine. Ce să fac, să-i învăţ eu box pe ei?", a precizat Bute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici