Andreea Beatrice Ana a câştigat medalia de bronz la Europenele de lupte/ Kriszta Incze Tunde va lupta pentru AUR

Fetele au adus primele medalii ale delegaţiei României la Campionatele Europene de lupte de la Bucureşti.

143 afișări
Imaginea articolului Andreea Beatrice Ana a câştigat medalia de bronz la Europenele de lupte/ Kriszta Incze Tunde va lupta pentru AUR

Andreea Beatrice Ana a câştigat medalia de bronz la categoria 55 kg la CE de lupte (Imagine: prosport.ro)

Joi, 11 aprilie, în cea de a patra zi a competiţiei, două luptătoare tricolore au dat lovitura. Cea mai strălucitoare evoluţie a avut-o Kriszta Incze Tunde, care s-a calificat în finala categoriei 65 kg, după ce a învins-o pe rusoaica Mariia Kuznetsova! Kriszta va lupta vineri pentru medalia de aur cu Elis Manolova (Azerbaidjan).

Dacă Kriszta Incze Tunde mai are de aşteptat până vineri pentru a vedea cu ce medalie va defila, o altă colegă de-a ei şi-a asigurat joi medalia de bronz. Andreea Beatrice Ana a urcat pe treapta a treia a podiumului la categoria 55 kg, după ce a învins-o în finala mică pe Mariana Drăguţan, din Republica Moldova.

”Sunt fericită că am adus prima medalie la această ediţie a Campionatului European de la Bucureşti. Pentru mine e o medalie extrem de valoroasă şi importantă pentru că e prima obţinută la nivel de seniori!”, a spus Andreea Beatrice Ana, una dintre cele mai promiţătoare luptătoare din România. Ea a cucerit medalia de bronz şi la Europenele U23 de la Novi Sad, disputate cu fix o lună în urmă.

O şansă la bronz a avut şi Ştefania Claudia Priceputu, la categoria 50 kg. Stelista a cedat însă în faţa adversarei sale, Kseniya Stankevich din Belarus, astfel că a încheiat europeanul pe locul 5.

Vineri va mai lupta pentru bronz şi Alexandra Nicoleta Anghel, la categoria 72 kg, cu Tatiana Koleshnikova Morozova din Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici