Andreea Chiţu, medalie de argint la Grand Prix la judo de la Baku

Judoka Andreea Chiţu a câştigat, vineri, medalia de argint, la categoria 52 de kilograme, la Grand Prix Baku, competiţie dotată cu premii totale de 154.000 de dolari.

85 afișări
Imaginea articolului Andreea Chiţu, medalie de argint la Grand Prix la judo de la Baku

Andreea Chiţu, medalie de argint la Grand Prix la judo de la Baku (Imagine: Mugur Varzaru/Mediafax Foto)

În primele două tururi, Andreea Chiţu a trecut de adversare din Kosovo şi Austria, iar în semifinalele categoriei a învins-o pe sportiva franceză Priscilla Gneto. În finală, sportiva tricoloră a luptat cu brazilianca Erika Miranda, care s-a impus, cucerind medalia de aur. Pentru medalia de argint, Andreea Chiţu va fi recompesantă cu 2.400 de dolari şi 300 puncte în clasamentul internaţional.

Tot vineri, la categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a câştigat medalia de aur.

"Sunt foarte fericită şi sper că voi reveni la Baku şi voi câştiga medalia de aur şi la Jocurile Europene (din luna iunie – n.r.), acesta e obiectivul meu", a declarat Monica Ungureanu după premiere.

De asemenea, în finală la categoria 57 de kilograme este calificată Corina Căprioriu, în timp ce Loredana Ohâi va lupta pentru medalia de bronz a categoriei.

La Grand Prix de la Baku participă 356 judoka, fete şi băieţi, din 48 de ţări.

În urmă cu o săptămână, Andreea Chiţu a câştigat medalia de aur la Grand Prix Zagreb.

Următoarele patru etape Grand Prix din IJF World Tour vor avea loc la Tyumen (Rusia), Paris (Franţa), Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) şi Tokyo (Japonia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici