Andreea Chiţu, medalie de aur la Cupa Mondială de la Jeju

Sportiva Andreea Chiţu a câştigat medalia de aur, la categoria 52 de kilograme, iar Vlăduţ Simionescu pe cea de bronz, la plus 100 de kilograme, la Cupa Mondială de judo de la Jeju, care s-a disputat vineri şi sâmbătă.

230 afișări
Imaginea articolului Andreea Chiţu, medalie de aur la Cupa Mondială de la Jeju

Andreea Chiţu, medalie de aur la Cupa Mondială de la Jeju (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Andreea Chiţu a debutat excelent în grupa C, cu două victorii în faţa japonezei Miharu Kuroki şi a coreenei Mi Ri Kim, după care în semifinale a trecut de o altă sportivă niponă, Nodoka Tanimoto.

În ultimul act, pentru medalia de aur, Andreea Chiţu a învins-o pe Ai Shishime, tot din Japonia, încheind pe primul loc al categoriei 52 de kilograme.

La masculin, Dan Fâşie a obţinut două victorii în grupa C a categoriei 7 de kilograme, în faţa sportivilor Nicholas Tritton (Canada) şi Jin Ju Kim (Coreea de Sud), după care a cedat în faţa mongolezului Tsagaanbaatar Khashbaatar, câştigătorul grupei. Dan Fâşie a fost apoi eliminat în prima luptă din recalificări, de reprezentantul gazdelor, Jun Young Lee.

Performerul României la masculin a fost Vlăduţ Simionescu, care a câştigat medalia de bronz la categoria plus 100 de kilograme. Simionescu a câştigat grupa C, după victorii în faţa filipinezului Tomohiko Hoshina şi a coreeanului Jung Hoon Kim, dar a pierdut în semifinale, cu francezul Matthieu Thorel, intrând în posesia medaliei de bronz a categoriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici