Andrei Pavel: Mă voi relaxa doar atunci când vom obţine cele trei puncte necesare calificării

Căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Davis, Andrei Pavel, a declarat vineri, că se va relaxa doar atunci când echipa sa va obţine şi cel de-al treilea punct în partida cu Ecuador, din cadrul barajului de calificare în Grupa Mondială.

45 afișări
Imaginea articolului Andrei Pavel: Mă voi relaxa doar atunci când vom obţine cele trei puncte necesare calificării

Andrei Pavel: Mă voi relaxa doar atunci când vom obţine cele trei puncte necesare calificării (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Cupa Davis are farmecul său. Meciul lui Adrian Ungur a fost foarte frumos şi e foarte bine că după prima zi avem deja un avantaj de două puncte. Totuşi, nu mă voi relaxa până nu vom obţine cele trei puncte necesare calificării. Am trăit multe momente în Cupa Davis, am multă experienţă, iar meciul se termină doar atunci când unul dintre combatanţi a obţinut cele trei puncte. Fraţii Lapentti sunt foarte puternici la dublu şi trebuie să avem mare grijă. Oricum, în acest moment noi suntem cei care avem prima şansă", a spus Andrei Pavel.

Fostul tenisman a afirmat că este mulţumit de felul în care Adrian Ungur a reuşit să-l învingă pe Giovanni Lapenti.

"Mă bucur foarte mult pentru Adrian Ungur, că a reuşit să întoarcă rezultatul. Este foarte important pentru un jucător să îşi dea seama care este forţa sa psihică şi fizică. A fost un meci greu pentru el, mai ales din punct de vedere mental. I-am spus să aibă răbdare că va veni şi momentul lui şi până la urmă aşa a fost. Mă bucur că a reuşit să facă exact ceea ce trebuia şi astfel a câştigat meciul", a adăugat Pavel.

Căpitanul nejucător al României a precizat că Victor Hănescu şi-a demonstrat valoarea în primul meci al întâlnirii cu Ecuador:

"Mă aşteptam ca Victor Hănescu să aibă un meci mai greu, dar, la cum l-am văzut că a intrat în teren, a demonstrat că are valoare şi multă experienţă. A reuşit să facă simţită diferenţa din clasamentul mondial faţă de adversarul său şi nu a avut nicio problemă".

România conduce Ecuadorul cu scorul de 2-0, în barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis, care se desfăşoară la Centrul Naţional de Tenis, după ce Adrian Ungur (locul 130 ATP) l-a învins, vineri, cu scorul de 6-7 (2), 4-6, 6-3, 6-4, 6-1, pe Giovanni Lapentti (locul 283 ATP).

În primul meci, Victor Hănescu (locul 54 ATP) l-a învins pe Ivan Endara (locul 408 ATP), cu scorul de 6-2, 6-2, 6-2, într-o oră şi 49 de minute.

Sâmbătă, de la ora 12.00, se va disputa partida de dublu dintre Victor Hănescu/Horia Tecău şi Nicolas Lapentti/Giovanni Lapentti.

Întâlnirea se va încheia duminică, cu meciurile Victor Hănescu - Giovanni Lapentti şi Adrian Ungur - Ivan Endara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici