Andrei Pavel: Slovacii stau mai bine la simplu, dar am încredere că Marius şi Adi vor câştiga

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a recunoscut, marţi, la Mamaia, că jucătorii slovaci ar "sta mai bine la simplu", dar şi-a exprimat încrederea că Adrian Ungur şi Marius Copil vor aduce punctele necesare pentru calificarea în play-off-ul pentru Grupa Mondială.

108 afișări
Imaginea articolului Andrei Pavel: Slovacii stau mai bine la simplu, dar am încredere că Marius şi Adi vor câştiga

Andrei Pavel: Slovacii stau mai bine la simplu, dar am încredere că Marius şi Adi vor câştiga (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Andrei Pavel a declarat la conferinţa de presă de marţi, organizată la Tenis Club Idu din Mamaia, unde la sfârşitul săptămânii se va avea loc întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi Slovacia, că este bucuros că aceste partide se vor juca acasă, în oraşul lui şi al lui Horia Tecău, şi speră ca publicul să-i împingă echipa către victorie. "Va fi un meci foarte dificil, foarte important pentru tenisul românesc, care să ne ducă din nou la barajul pentru Grupa Mondială. Suntem foarte bucuroşi că suntem aici la Constanţa, oraşul meu, al lui Horia, al preşedintelui Ferderaţiei. N-am mai jucat de mult timp aici. Ne simţim bine în toiul verii şi ne bucurăm să jucăm acasă, fiind primiţi cu o căldură incredibilă aici la Club Idu. (...) Aportul publicului contează foarte mult, de aceea ne bucurăm că suntem acasă. Peste tot unde am jucat în ţară lumea a venit în număr mare să ne susţină şi sper ca şi de această dată să fie la fel", a comentat Pavel.

El şi-a amintit că a făcut parte din echipa care, în 2002, s-a impus în faţa slovacilor cu 4-1 şi speră ca jucătorii de simplu ai României să aducă punctele necesare care, alături de punctul pe care toată lumea îl consideră ca sigur obţinut la dublu, să ne aducă victoria. "Au fost momente superbe atunci în Slovacia. Avem mari speranţe, mai ales cu rezultatele pe care le-au adus Horia şi Florin de la Wimbledon, să mergem cu încredere în acest meci şi să ieşim cu capul sus. Ei (slovacii) stau mai bine la simplu, dar Adi (Adrian Ungur) şi Marius (Copil) sunt jucători foarte experimentaţi, care îi cunosc pe jucătorii slovaci. Cu toate că Klizan a avut nişte rezultate foarte bune, la Cupa Davis de cele mai multe ori nu contează clasamentul, iar eu am toată încredere în Marius şi în Adi că vor câştiga în faţa lor", a mai spus căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României.

Şi Marius Copil este încrezător în şansele sale de a câştiga meciurile de simplu, spunând că l-a învins de mai multe ori pe jucătorul numărul unu al oaspeţilor, Martin Klizan, şi nu numai o singură dată. "Cred că am jucat de mai multe ori cu el, din câte îmi aduc aminte, şi nu am pierdut niciodată... Să vedem. Prima oară voi juca însă cu Gombos (Norbert Gombos) şi rămâne de văzut pe duminică. Eu am încredere în mine şi abia aştept să începem meciul", a afirmat Copil.

El a fost completat şi de Adrian Ungur, care a declarat că nici nu contează cine va aduce punctele, atât timp cât la final, cu punctul de la dublu, România va avea în total cel puţin trei. "Trebuie să aducem două puncte, unul eu unul Marius, sau să aducă unul din noi două puncte, dar important este ca la sfârşit să avem trei puncte", a spus Ungur.

Şi Florin Mergea crede că cei doi vor aduce punctele necesare pentru ca România să învingă. "Eu am încredere în băieţi, i-am văzut la antrenament, sunt amândoi motivaţi. Este un meci greu pe toate fronturile, chiar şi la dublu, dar jucăm la Horia şi la Andrei acasă. Sperăm ca lumea să vină şi să ne susţină cât mai mult şi eu cred într-un rezultat pozitiv la final", a declarat Mergea.

Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea au fost convocaţi de căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, pentru întâlnirea cu Slovacia, din turul 2 al Grupei I din Zona Euro/Africană.

Echipa Slovaciei va fi formată din jucătorii Martin Klizan, Norbert Gombos, Jozef Kovalik, Igor Zelenay, conduşi de căpitanul-nejucător Miloslav Mecir.

Întâlnirea dintre România şi Slovacia va avea loc în perioada la sfârşitul acestei săptămâni, pe terenul central de la tenis Club Idu Mamaia-Constanţa.

Echipa care va câştiga întâlnirea se va califica în play-off-ul pentru Grupa Mondială, iar echipa care va pierde va juca în turul I din Grupa I, Zona Euro/Africană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici