Andrei Şevcenko nu se teme de Vladimir Putin: „Împreună vom câştiga, glorie Ucrainei!”

Fostul câştigător al „Balonul de Aur” a scris pe Instagram: „Întotdeauna am fost mândru de poporul meu şi de ţara mea. Astăzi este o perioadă dificilă pentru noi toţi”.

2063 afișări
Imaginea articolului Andrei Şevcenko nu se teme de Vladimir Putin: „Împreună vom câştiga, glorie Ucrainei!”

Andrei Şevcenko nu se teme de Vladimir Putin: „Împreună vom câştiga, glorie Ucrainei!”

Un simbol al Ucrainei, fostul mare fotbalist Andrei Şevcenko, cel care a câştigat trofeul „Balonul de Aur” în 2004, a reacţionat pe reţelele de socializare.

„Împreună vom câştiga, glorie Ucrainei!”, a scris, pe contul său de Instagram, Andrei Şevcenko, fost star la AC Milan şi fost antrenor principal al Ucrainei, ultima oară antrenor la echipa italiană Genoa, în Serie A.

„Şeva” a luat atitudine faţă de criza dintre Rusia şi Ucraina cu o postare pe reţelele de socializare în care a pus o imagine a graniţelor ţării sale împreună cu steagul naţional:

„Întotdeauna am fost mândru de poporul meu şi de ţara mea. Am trecut prin multe momente grele şi în ultimii 30 de ani ne-am format ca naţiune. O naţiune de cetăţeni sinceri, muncitori şi iubitori de libertate. Acesta este cel mai important atu al nostru. Astăzi este o perioadă dificilă pentru noi toţi. Dar trebuie să ne unim! Împreună vom câştiga!".

Şevcenko, dat afară de la Genoa după doar două luni, pe 15 ianuarie, după ce în noiembrie semnase un contract până în 2023, pentru un salariu de două milioane de euro pe an, a fost selecţioner al Ucrainei din 2016 până în sferturile de finală la Euro 2021 (cel mai bun rezultat continental pentru echipa naţională a Ucrainei).

În această perioadă, a fost adesea criticat de fani pentru că nu vorbeşte ucraineană, limbă în care spunea că nu se simte confortabil pentru a se exprima. Din acest motiv, a vorbit în engleză sau în rusă la conferinţele de presă, limbi pe care, ca şi italiana, afirma că le stăpâneşte mai bine.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici