Andy Schleck: Toată familia este alături de Frank

Ciclistul Andy Schleck a declarat, miercuri, pentru publicaţia luxemburgheză Le Quotidien, că toată familia lui este alături de fratele său mai mare, Frank, depistat pozitiv cu un diuretic în Turul Franţei din acest an.

162 afișări
Imaginea articolului Andy Schleck: Toată familia este alături de Frank

Franck Schleck (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt sută la sută alături de Frank. Vestea a venit ca o lovitură de ciocan, deoarece sunt sigur că Frank nu a făcut nimic ilegal. Pot să jur pe capul mamei mele. Ne antrenăm împreună, petrcem mult timp împreună, concurăm împreună şi vă repet că nu am luat nimic niciodată. Dacă şi proba B va fi pozitivă, plângerea este gata pentru a fi depusă. Ne vom apăra. Toată familia este alături de Frank şi cu toţii vom lupta pentru el", a spus Andy Schleck, care nu a putut participa la Turul Franţei din acest an di cauza unei accidentări.

Andy Schleck a mărturisit că fratele său este şocat de ceea ce i se întâmplă: "Frank este şocat. Nu înţelege cum s-a întâmplat şi nici eu nu înţeleg. Este clar că produsul nu este din alimente, este un medicament. Sunt sigur că nu a luat nimic şi nu-mi pot explica cum a ieşit pozitiv. Având în vedere reacţiile, vă spun că sunt dezgustat de ciclism".

Andy Schleck a câştigat la "masa verde" Turul Franţei în 2010, după ce învingătorul pe şosea, spaniolul Alberto Contador, a fost depistat pozitiv.

Frank Schleck a părăsit Turul Franţei ca urmare a unui control antidoping la care a fost depistat pozitiv. Schleck, locul trei în ediţia 2011 a Turului Franţei, a fost depistat pozitiv cu un diuretic (xipamidă), fapt pentru care riscă o sancţiune de la un avertisment până la doi ani de suspendare.

Luxemburghezul în vârstă de 32 de ani a fost supus testului antidoping la 14 iulie, zi în care a ocupat locul 40 etapa a 13-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici