Angajamentul pentru un sport sigur şi egalitatea de gen, subiect de dezbatere al COE la Bruxelles

Comitetele Olimpice Europene (COE) îşi vor consolida angajamentul faţă de un sport sigur şi faţă de egalitatea de gen în cadrul unei conferinţe de trei zile care reuneşte 24 de Comitete Olimpice Naţionale (CON) la Bruxelles, în perioada 6-8 martie.

82 afișări
Imaginea articolului Angajamentul pentru un sport sigur şi egalitatea de gen, subiect de dezbatere al COE la Bruxelles

Angajamentul pentru un sport sigur şi egalitatea de gen, subiect de dezbatere al COE la Bruxelles

Evenimentul este prezidat de Annamarie Phelps, membră a Comitetului Executiv al COE şi preşedinte al Comisiei pentru egalitate de gen, diversitate şi incluziune (GEDI). Evenimentul este organizat în parteneriat cu Biroul UE al COE, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), Comitetul Naţional Olimpic (CNO) belgian şi The Well HQ, o organizaţie de top în domeniul sănătăţii femeilor.

Accentul va fi pus pe protecţia în contextul egalităţii de gen şi pe modul în care o mai bună înţelegere a sănătăţii femeilor în organizaţiile sportive poate contribui la o schimbare pozitivă.

După discursurile principale, atelierele practice şi discuţiile de grup din primele două zile, cea de-a treia zi a evenimentului va servi drept conferinţă finală a proiectului Guidance to Achieve More Equal Leadership in Sport (GAMES, Orientare spre o conducere mai echitabilă în sport), finanţat de Erasmus+ şi implementat de Biroul UE al COE.

Annamarie Phelps, preşedinta Comisiei GEDI, a subliniat importanţa conferinţei în promovarea cooperării şi a schimbului de bune practici între CNO-uri şi a mulţumit COE şi CNO-ului belgian pentru clarviziunea de a găzdui evenimentul.

Phelps a declarat: "Una dintre cele mai mari şi mai importante probleme cu care se confruntă organizaţiile sportive din întreaga lume este protejarea şi asigurarea faptului că toată lumea poate participa şi se poate bucura de sport într-un mediu sigur şi securizat. Aceasta este o problemă care afectează sportivii, antrenorii şi oficialii de toate genurile şi vârstele, dar, din punct de vedere statistic, participantele de sex feminin sunt mai expuse riscului de a fi abuzate sau hărţuite în sport."

"La Bruxelles, EOC va reuni CNO din întreaga Europă pentru a discuta despre provocările cu care ne confruntăm în continuare. Împărtăşirea celor mai bune practici este vitală în lupta pentru un sport sigur, astfel încât să putem atinge o poziţie în care toţi sportivii şi participanţii să se poată dezvolta. Sunt convins că discuţiile pe care le vom avea în următoarele trei zile vor avea un impact imediat şi pozitiv", a declarat Phelps.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici