Angelique Kerber - Serena Williams, finala turneului de fete de la Wimbledon

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber (locul 4 în clasamentul mondial) s-a calificat, joi, în finala turneului pe iarbă de la Wimbledon, după ce a trecut în penultimul act de americanca Venus Williams (poziţia 8 WTA), cu scorul de 6-4, 6-4. Kerber o va întâlni în finală pe Serena Williams.

1989 afișări
Imaginea articolului Angelique Kerber - Serena Williams, finala turneului de fete de la Wimbledon

Angelique Kerber - Serena Williams, finala turneului de fete de la Wimbledon

Angelique Kerber (28 de ani) a învins-o pe Venus Williams (36 de ani) după o oră şi 11 minute de joc. Germanca a avut un procentaj bun de reuşită pe serviciul 1 (73%), dar a suferit cu serviciul 2 (doar 27% dintre puncte adjudecate). Kerber a concretizat 5 dintre cele 11 mingi de break avute, pierzându-şi serviciul de trei ori.

Williams a avut un joc mai agresiv, cu multe veniri la fileu şi a înregistrat mai multe lovituri direct câştigătoare decât adversara ei (24, faţă de 17 Kerber). Totuşi, Venus a comis de două ori mai multe greşeli neforţate decât Angelique (21-11).

A fost a şaptea întâlnire directă între Angelique Kerber şi Venus Williams, iar germanca este în avantaj, cu 5-2.

Pentru accederea în finala de la Wimbledon, Angelique Kerber şi-a asigurat 1300 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 1.250.000 de euro.

În ultimul act al competiţiei de la Londra, Kerber o va întâlni pe sora lui Venus Williams, Serena Williams, cea mai bună jucătoare a lumii. Americanca în vârstă de 34 de ani conduce cu 5-2 la confruntările directe, dar germanca s-a impus în cea mai recentă partidă, finala Australian Open din acest an (6-4, 3-6, 6-4).

Finala feminină de la Wimbledon este programată pentru sâmbătă, de la ora 16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici