Anghel Iordănescu: Sunt un fel de liant între CSA Steaua şi Gigi Becali

Fostul selecţioner Anghel Iordănescu a vizitat, marţi, stadionul din Bulevardul Ghencea şi a afirmat că echipa antrenată de Ilie Stan ar trebui să revină pe această arenă, precizând că încearcă să fie un liant între CSA Steaua şi finanaţatorul FC Steaua, Gigi Becali.

123 afișări
Imaginea articolului Anghel Iordănescu: Sunt un fel de liant între CSA Steaua şi Gigi Becali

Anghel Iordănescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Sunt aici ca prieten al fotbalului, la invitaţia domnului comandant (n.r. - preşedintele CSA Steaua, Gerorge Boroi). A spus că o să mă impresioneze ce o să văd. N-am crezut, dar aşa este. Dorinţa mea este ca Ministerul Apărării şi Gigi Becali să ajungă la o înţelegere, iar echipa să se întoarcă unde îi este locul. Din ce ştiu eu şi Gigi Becali ar accepta întoarcerea. Steaua trebuie să joace în Ghencea, aici sunt istoria, tradiţia şi viitorul acestui club. Puterea Stelei se regăseşte în tribunele pline de fani de aici. Eu fac o conexiune, sunt un fel de liant între CSA Steaua şi Gigi Becali", a spus Iordănescu.

Preşedintele CSA Steaua, George Boroi, a afirmat că locul echipei de fotbal este în Ghencea, dar a precizat că nu va exista nicio înţelegere până nu va fi achitată datoria de către FC Steaua. El a explicat şi ce lucrări au fost efectuate la arenă: "Noi aveam obligaţia de a reface acest proiect. Am refăcut alimentarea cu apă, curentul, am reparat şi înlocuit 10.000 de scaune şi, nu în ultimul rând, am refăcut gazonul. Însămânţarea terenului a costat 2.000 de euro, preţul a venit de la oameni pricepuţi care iubesc fenomenul Steaua. Şi terenurile de antrenament le-am întreţinut şi arată foarte bine, iar pe terenul principal s-ar putea disputa un meci chiar şi acum. Este opţiunea lor dacă se întorc, dar locul echipei este aici. Este puţin probabil ca altă echipă să se gândească că poate juca aici. Dar până când datoria nu va fi achitată, în valoare de aproximativ 570.000 de euro, este exclusă orice înţelegere".

CSA Steaua a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, că a refăcut terenul de joc al stadionului din Bulevardul Ghencea şi acesta poate găzdui meciuri din Liga I, condiţia ca echipa pregătită de Ilie Stan să se întoarcă pe arenă fiind ca Gigi Becali să plătească datoria de 2.444.462 lei.

Datoriile echipei de fotbal sunt reprezentate de "chirii lunare, penalităţi la plata chiriilor şi contravaloarea utilităţilor".

Echipa patronată de Gigi Becali a renunţat să mai evolueze pe stadionul din Bulevardul Ghencea de la începutul sezonului. Steaua a evoluat în partidele de pe teren propriu pe arenele din Ploieşti, Buzău şi Cluj şi a anunţat că în următoarea perioadă va evolua pe Arena Naţională. Becali s-a plâns de chiria ridicată pe care trebuia să o achite către CSA Steaua, menţionând apoi că formaţia "roş-albastră" se va întoarce pe Stadionul Steaua doar dacă primeşte arena în folosinţă pe o perioadă lungă pentru a o putea moderniza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici