Anglia învinge Senegal cu 3-0 şi stabileşte o confruntare istorică cu Franţa în sferturi la mondial

Confruntarea „Leilor britanici” cu „Leii din Teranga”din deşertul qatarez s-a încheiat cu victoria cu 3-0 a naţionalei Angliei, care a eliminat astfel Senegalul din competiţie, calificându-se în sferturile de finală, unde va întâlni eterna rivală Franţa, într-un nou meci istoric la Cupa Mondială.

248 afișări
Imaginea articolului Anglia învinge Senegal cu 3-0 şi stabileşte o confruntare istorică cu Franţa în sferturi la mondial

Sursa foto: MediafaxFoto

Întâlnirea nu a avut practic miză, englezii ridicând mult nivelul de joc, nedând nicio şansă africanilor.

Aceştia au avut totuşi câteva ocazii importante, cea mai mare în minutul 32, când şutul din careu al lui Boulaye Dia a fost respins cu un reflex foarte bun de Pickford.

Jordan Henderson a deschis scorul în minutul 38, după o pasă de pe stânga a lui Jude Bellingham şi un şut plasat, fără preluare.

Căpitanul Harry Kane, după 3 pase decisive în meciurile din grupă, a izbutit să marcheze primul său gol la Cupa Mondială, în minutul 45+3, servit ideal în mijlocul careului de Phil Foden, dublând avantajul englezilor.

După odihna de la cabine, tot englezii au fost cei care au marcat, Phil Foden stând din nou la originea golului marcat de data aceasta de Bukayo Saka, ajuns la a treia reuşită în Qatar (3-0, min. 57).

Restul partidei a fost sub semnul conservării rezultatului şi mai ales a forţelor. Meci cuminte, cu un singur cartonaş galben, pe care africanii au părut că l-au cedat după golul 3, acţiunile lor nemaiavând forţa necesară pentru a creea pericol la poarta lui Pickford.

Anglia s-a impus cu un joc economicos şi urmează să întâlnească în sferturile de finală Franţa, care a învins şi ea duminică Polonia, cu 3-1. Meciul se va juca pe 10 decembrie, de la ora 21.00.

Harry Kane a fost desemnat jucătorul meciului.

Anglia şi Franţa s-au mai întâlnit la un campionat mondial de două ori, în 1966 şi 1982, de fiecare dată în grupe şi de fiecare dată englezii fiind învingători.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici